Mladi džudisti prvi put u Pančevu

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

U Pančevu je održan prvi međunarodni turnir „Akademije Jočić“ za džudiste od 7 do 14 godina. Učestvovalo je 50 ekipa iz pet država.

Revijalnom borbom turnir su otvorili najmlađi džudisti koji su napunili tek 5 godina i koji kroz igru tek otkrivaju tajne ovog sporta. Njima rezultat još uvek nije važan , ali njihovi stariji drugari došli su sa velikim ambicijama i željom da uporede svoje znanje sa protivnicima iz regiona.

 

Trenirao sam ceo raspust, bio sam i na pripremama u Boru gde su bili naporni i teški treninzi. Najteži protivnik biće mi Lazar Stojković i očekujem zlato“, kaže Petar Novaković iz džudo kluba „Akademija Jočić“.

„Volim da treniram i da upoznajem nove prijatelje. Prvi put sam u Pančevu i veoma mi se sviđa. Pokušaću da osvojim zlatnu medalju, ali važno mi je i da se lepo provedem“, navodi Emil Emilov iz bugarskog džudo kluba „Vidin“.

Potrudiću se da i svake sledeće godine dolazim na ovaj turnir i da se takmičim i družim. Čestitam i organizatorima što su nam omogućili ovako lep turnir“, kaže Šćepan Kostić iz džudo kluba „Akademik“ iz Nikšića.

U takmičarskom delu učestvovalo je 460 džudista iz Bugarske, Rumunije, Crne Gore , Makedonije i Srbije i publika je uživala u veoma kvalitetnim i zanimljivim borbama.

„Pre svega zato što ovih pet nacija koje u konkurenciji mlađih džudista imaju vodeće u našem regionu i lepo je što su došli ovde, jer to je veliki izazov za sve i jedna velika šansa da se oprobaju i da vide gde se trenutno nalaze“, navodi Miroslav Jočić, predsednik džudo kluba „Akademije Jočić“.

„Mi smo u Akademiku poklonili veliku pažnju džudou, pogotovu mlađim kadrovima, jer u njima vidimo buduće reprezentativce Crne Gore“, navodi Dragan Blagojević, predsednik džudo kluba „Akademik“ iz Nikšića.

Za najbolje džudiste organizator je obezbedio medalje i pehare i sigurno je da će uskoro neko od ovih mladih takmičara predstavljati i svoju zemlju na velikim evropskim i svetskim takmičenjima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here