Đurišići raskopali trotoar ispred ulaza u stambenu zgradu

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Porodica Đurišić sa Zabjela, koja se već godinama spori sa Glavnim gradom oko parcele u tom gradskom naselju, nastavila je da ograđuje, kako kažu, svoju parcelu. Tokom jučerašnjeg dana ograđen je još jedan dio Jerevanske ulice, a trotoar raskopan i praktično onemogućen prolaz pješacima na tom dijelu, pišu Dnevne novine.

Izrevoltirani stanari iz ulaza 40 u Jerevanskoj ulici, kojima je u potpunosti raskopan ulaz, juče su pozvali Komunalnu policiju, koji su uz asistenciju službenika Uprave policije samo konstatovali stanje, sačinili zapisnik i brzo napustili Jerevansku ulicu.

Zabjelčanin Vanja Đurišić, koji tvrdi da je vlasnik spornog zemljišta, kazao je da će ograditi i preostali dio svoje parcele, te da je to njegovo pravo i da ga niko u tome ne može spriječiti, kao i za ostali dio parcele. Đurišići su blokirali i potpuno onemogućili saobraćaj na jednom dijelu Jerevanske ulice. Danonoćni protesti traju već 567 dana, a porodica Đurišić poručuje da Glavni grad namjerno odugovlači postupak.

“Ako je sve jasno, kako tvrde iz Glavnog grada, zbog čega se već jednom ne okonča ovaj postupak. Mi nećemo odustati. Počeli smo da postavljamo granice i na ostalom dijelu naše imovine, raskopaćemo gdje je naše i postaviti gume kao ogradu. Niko nam ne može zabraniti šta ćemo da radimo na svojoj imovini”, kazao je Đurišić.

Porodica Đurišić je raskopala trotoare ispred ulaza 40 u Jerevanskoj ulici, navodeći da će stanari moći da uđu u zgradu, ali drugim putem.

Podsjećamo, spor između porodice Đurišić i Glavnog grada traje već godinama.

Porodica Đurišić traži novčanu naknadu za zemljište od oko hiljadu kvadrata, preko kojeg prelazi dio Jerevanske ulice. Oni tvrde da je to zemljište njihova đedovina, navodeći da će ulica biti zatvorena do eksproprijacije zemljišta. Sa druge strane, iz Glavnog grada navode da je zemljište u njihovom vlasništvu, te da se, kao stranka u postupku, neće oglašavati do okončanja sudskih procesa.