Uhapšen kum Duška Kneževića

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Kum odbjeglog bankara Duška Kneževića Dejan Sekulić uhapšen je večeras oko 18 sati, saopšteno je iz Atlas grupe.

Sekulićev advokat Zdravko Đukanović kazao je da je Sekulić uhapšen po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Uhapšen je bez ikakvog pravnog osnova i suprotno zakonu, a postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici se može okarakterisati kao otvoreni teror prema svim licima koja su bliska Dušku Kneževiću. Cilj  ovog terora je njihovo zastrašivanje, a smisao je stvaranje sve jačeg  pritiska na Duška Kneževića, kako bi odustao od svoje borbe i od otkrivanja nezakonitosti u vrhu izvršne vlasti Crne Gore”, dodao je Đukanović.

Sekulić je, kako tvrdi, jutros davao izjavu pred policijskim službenikom specijalnog policijskog tima.

“Nakon toga, policijski službenici su obavijestili specijalnog tužioca  Lidiju Vukčević da je saslušanje završeno, koja je nakon toga telefonom pozvala Sekulića i rekla mu da mora da i kod nje da izjavu u 15 sati. Sekulić je saslušan i u Specijalnom državnom tužilaštvu i to saslušanje je trajalo gotovo dva sata”, dodao je on.

Iako je, kako navodi, Kneževićev branilac, Đukanoviću nije dozvoljeno da prisustvuje saslušanju.

“Ovakvo postupanje predstavlja drastičan i nezapamćen  vid zloupotrebe službenih ovlašćenja i, kako sam već naglasio, nastavak  još ekstremnijeg otvorenog terora prema članovima porodice i prema licima koja su bliska Dušku Kneževiću. Odbrana će o daljim radnjama i postupcima koje će preduzeti obavijestiti  javnost nakon sjutrašnjeg saslušanja Dejana Sekulića, trećeg saslušanja  u ova dva dana”, zaključio je Đukanović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here