Krivična prijava protiv Podgoričanina: Osumnjičen da je ugovarao brak za maloljetnu kćerku (12)

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA
Foto: Antena M

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv osumnjičenog da je počinio krivično djelo trgovina ljudima ugovaranjem braka za svoju maloljetnu kćerku, saopštila je Uprava policije.

„Policija je danas nadležnom tužiocu, nakon preduzetih mjera i radnji, podnijela krivičnu prijavu protiv Dž.B. (40) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.

Sumnja se da je Dž.B. tokom 2017. zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, ugovorio i organizovao prevoz iz Crne Gore svoje maloljetne kćerke tada stare 12 godina u jednu državu, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio radi sticanja novčane koristi u iznosu od 5.000 eura“, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni Dž.B. je na izdržavanju zatvorske kazne u Spužu zbog drugog krivičnog djela.

„Formiranjem novog Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u Upravi policije, te formiranjem Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u čijem radu učestvuje Uprava policije, proaktivne istrage u borbi protiv trgovine ljudima su intenzivirane. Od formiranja Operativnog tima pokrenuto je sedam istraga u oblasti suzbijanja trgovine ljudima od kojih su do sada dvije dobile epilog“, navode iz policije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here