Carević uveo Crnogorsku u vlast, ona hoće da ga izbaci

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA
Foto: RTCG

Opštinski odbor Crnogorske upozorio je predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića da u najkraćem mogućem roku vršenje izvršne vlasti u toj opštini prilagodi Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu opštine Budva, koalicionom sporazumu i programskim ciljevima svih konstituenata lokalne vlasti u Budvi.

Kako su saopštili, ukoliko Carević, koji vlast obavlja saglasno koalicionom sporazumu sačinjenom između Crnogorske, Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta i ostalih političkih subjekata, ne uzme u obzir upozorenje, ta partija će preispitati koalicioni sporazum, što za posljedicu može imati uskraćivanje povjerenja i podrške Careviću.

“Opštinski odbor Crnogorske u Budvi je jednoglasan u odluci da ni po koju cijenu ne omogući da lokalnu vlast u Budvi ponovo vrše oni koje smo pobijedili 2016. godine. Crnogorska nikada nije bila i nikada neće biti stranka korumpiranih ljudi”, naveli su iz te partije.

Opštinski odbor Crnogorske ovlastio je Predsjedništvo budvanskog odbora da dalje postupa i odlučuje povodom ovog pitanja kako procijeni da treba.

Povodom rada Marka Bata Carevića nedavno je zasijedalo i Predsjedništvo Crnogorske koje je saopštilo da se Budvom danas upravlja tako da se pokazuje elementarno nepoznavanje sadržine zakona o lokalnoj samoupravi, da je Demokratski front ušao u kampanju za izbore koju finansira opštinskim parama i da je partijsko zapošljavanje simpatizera Demokratskog fronta u Budvi prevazišlo rekorde koje je nekad u budvanskoj opštini ostvarila Demokratska partija socijalista.

Predsjedništvo Crnogorske je konstatovalo da je Marko Bato Carević u prvih pola godine upravljanja opštinom u kontinuitetu pokazivao odsustvo svakog smisla za poštovanje svojih partnera u vladajućoj koaliciji i da je umislio da sa šest odbornika od 33, koliko ih ukupno ima u SO Budva, može da vrši 100 odsto vlasti.

Na drugoj strani treba podsjetiti da je Crnogorska ušla u budvansku vlast upravo zahvaljujući Marku Batu Careviću i Demokratskom frontu. Kada je budvanska vlast ušla u tešku političku krizu i kada je postojala mogućnost uvođenja prinudne uprave, Crnogorska je prije tačno godinu dana, iz opozicije prešla u vlast. Prekinuti su pregovori sa Demokratskom partijom socijalista upravo zahvaljujući Careviću i DF-u koji je “uveo Crnogorsku u vlast i dodijelio im mjesta koja po koalicionom sporazumu pripadaju DF-u”

“Insistirao sam da Crnogorska uđe u vlast iako su Demokrate bili skeptični, pa su za taj potez svu odgovornost prebacili na mene, sada zajedno kritikuju moj rad”, kazao je nedavno u razgovoru za Dnevne novine predsjednik opštine Budva li lider DF-a u ovom gradu, Marko Bato Carević.

Očigledno da ovo nije bio dovoljan kredit za Carevića, pa treba očekivati u narednom periodu da inicijativa za njegovu smjenu stigne upravo iz Crnogorske.

Saglasje potpuno različitih

“Iako su Demokrate bile energično protiv uvođenja Crnogorske u vlast i saopštili da DF i Carević preuzimaju apsolutnu odgovornost za njih, danas vidimo da postoji saglasje između dva politička subjekta koja su govorila da nikada neće jedni sa drugima. Bojimo se samo da se istima ne priviđa DPS-a u tuđem dvorištu a da se zapravo nalazi u njihovom”, piše u saopštenju koje je nedavno objavio Demokratski front, komentarišući političke odnose u vladajućoj koaliciji u Budvi.