Uhapšen škaljarac u Novom Sadu: Policajka mu izdala falsifikovan dokument na drugu osobu

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA
Foto: Facebook/Zoran Mrvaljevic

Crnogorski državljanin Z.M. (42) uhapšen je danas zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave.

Ranije uhapšena J. P. (39), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, kako se sumnja dala je podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta, osumnjičenom Z. M.

On se sumnjiči da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić sredinom marta ove godine.

Osumnjičenom Z.M, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, određeno je zadržavanje do 48 časova, dok će protiv J.P. biti dopunjena ranije podneta krivična prijava.

U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih dela, a pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom nastavljaju dalji rad na identifikaciji svih osoba za koje su sumnja da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih dela.

Podsetimo, u junu su uhapšeni pomenuta službenica J. P. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, Novosađanin N. B. (41) i crnogorski državljanin M. V. (34) zbog krivičnih dela dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave, dok je protiv policijske službenice Z. D. (54) podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Z.M. je, kako pišu mediji, inače Novljanin blizak škaljarskom klanu. Njega je crnogorska po­li­ci­ja ozna­či­la kao oso­bu za koju po­sto­ji sum­nja da za ra­čun vo­đa „ška­lja­ra­ca” sta­vlja pr­ljav no­vac u le­gal­ne to­ko­ve u Her­ceg No­vom. Ranjen je pre dve godine u Meljinama, pišu dnevne novine Dan.

(Telegraf.rs)