MUP vjeruje da će komisije dati doprinos primjeni sporazuma o demarkaciji Crne Gore i Kosova

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Ministarstvo unutrašnjih poslova vjeruje da će komisije Crne Gore i Republike Kosovo u duhu dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje dati doprinos punoj implementaciji Sporazuma o državnoj granici između dvije zemlje.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj objavio na Fejsbuku da će se uskoro sastati komisije Crne Gore i Kosova, kako bi ponovo razmotrile demarkaciju koja se odnosi na Kulu i Čakor.

z crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova podsjećaju da je Sporazum o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo, potpisan u Beču 26. avgusta 2015. godine.

Sporazum je u Skupštini Crne Gore potvrđen 28. decembra 2015. godine, a ratifikovan u Skupštini Republike Kosovo 30. maja 2018. godine, nakon čega je Sporazum stupio na snagu 4. juna 2018. godine.

“U skadu sa zaključenim Sporazumom komisije Crne Gore i Republike Kosovo, u roku od dvije godine od njegovog stupanja na snagu, izvršiće obilježavanje Sporazumom utvrđene državne granice. Vjerujemo da će komisije Crne Gore i Republike Kosovo u duhu dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje dati doprinos punoj implementaciji ovog Sporazuma”, poručuju u MUP-u.

S.Đ.