DVA DETETA TRAGIČNO NASTRADALA U ISTOM DANU Užasna tragedija: Malog Pavla spalio grom pred očima majke!

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

*Kada je majka izašla iz kuće i krenula ka sinu, video se samo jak blesak

*Jak elektricitet je pogodio dečaka u nogu, a preminuo je nekoliko minuta kasnije

 *Crna nedelja u Pančevu

Posle tragedije u Omoljici, kada se Helena Todorović (4) udavila u bazenu gotovo pred očima svojih roditelja i dede, koji su sedeli i ćaskali u dvorištu porodične kuće, nekoliko sati kasnije nevreme je odnelo drugu žrtvu. Pavle Ijazović (7) iz naselja Skrobara kod Pančeva poginuo je od udara groma gotovo na pragu kuće u kojoj je živeo s braćom i sestrama! Kako saznajemo, dečaka je grom udario u nogu, a preminuo je nekoliko minuta kasnije od zadobijenih povreda.

Nevreme praćeno olujom, kišom i gromovima koje je u nedelju uveče pogodilo pančevačku opštinu odnelo i prvu žrtvu. Tragedija se dogodila u naselju Skrobara, na putu za Crepaju kod ciglane, gde se i nalazi porodična kuća nesrećnog dečaka. Prema rečima članova porodice, dečak je stajao pored kapije ciglane kada je u njega udario grom.

Grom, Pavle Ijazović dečak, Pančevo,

Grom, Pavle Ijazović dečak, Pančevo,, Foto: Masanori Jošida/Alo

 

– U porodici ima još troje dece. Svi su bili napolju dok se spremalo nevreme. Kada je čula jaku grmljavinu i udare gromova, dečakova majka je počela da sklanja decu u kuću. Pavle je ostao pored kapije ciglane kada je ona zgrabila ostalu decu i uvukla ih u kuću. Kada je ponovo izašla i krenula ka Pavlu, video se samo jak blesak i dečak je pao. Grom ga je udario dok je išla ka njemu – kažu u porodici dečaka..

Pavle je još neko vreme davao znake života, ali mu nažalost nije bilo spasa.

– Grom ga je udario direktno u nogu i samo se bez svesti srušio pored kapije. Davao je znake života, disao je, ali je ubrzo preminuo. Dotrčali su i radnici iz ciglane da mu pomognu. Pošli su da ga voze u Hitnu pomoć, ali je ispostavilo da je već izdahnuo – kaže naš sagovornik.

Reporter „Alo!“ zatekao je juče okupljene rođake ispred porodične kuće Ijazovića, ali oni nisu želeli da govore za medije.

Lekari su dali sve od sebe da spasu dečaka, međutim, nije mu bilo spasa. Telo malog Pavla preneto je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

– Ne poznajem dečaka, samo smo čuli za tragediju. Oni žive u kući izdvojenoj od naselja, uz glavni drum do Crepaje. Okolo nema kuća. Strašno je što se tako nešto dogodilo. Ne mogu ni da zamislim kako je porodici. Ovde je sinoć bilo gadno nevreme, čula se jaka grmljavina, sevalo je, svi smo pobegli u kuće – kaže jedna od meštanki Skrobare.