DJEČAKA (7) GROM UBIO DOK JE TRAŽIO ZAKLON, MNOGO SE PLAŠIO KIŠE I GRMLJAVINE: Porodica i komšije neutešni! Bio je veselo dijete, od nevremena se skrivao po neobičnim mjestima (FOTO)

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Sedmogodišnji dečak P. stradao je sinoć na putu za Crepaju kod Pančeva, dok je uplašen zbog nevremena tražio zaštitu od groma kog se, kako kažu komšije, veoma plašio.

Dok je tražio sklonište, grom ga je udario i dečak je nekoliko minuta kasnije podlegao stravičnim povredama koje je zadobio. Kako pričaju komšije, nastradali dečak, iako je imao samo sedam godina uvek je bio veseo i spreman svima da pomogne. Vest o njegovoj tragičnoj pogibiji šokirala je sve.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

„On je svima hteo da pomogne, bio je baš veselo dete. Često je trčkarao i igrao se oko kuće. Meni kao radniku stalno je donosio vodu kada ga zamolim“, priča jedan od komšija, potresen ovom tragedijom.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Kako pričaju komšije, njegovi roditelji, rade u ciglani koja se nalazi nadomak njihove kuće i pored tragično nastradalog P. imaju još dve ćerke i jednog sina.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

„Ovo je velika tragedija, dečak je bio dobra duša, kao i celokupna njegova porodica. Uvek su hteli da pomognu, a inače oni ovde dolaze sezonski kako bi radili“, dodaje komšija.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Kako komšije tvrde, oni svakoga leta dolaze iz Prokuplja kako bi radili u ciglani i tako prehranili svoju porodicu.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

„Njegova majka je uvek vodila računa o deci, često ih je vodila na sladoled sve zajedno, baš su bili prava, srećna porodica“, dodaje jedna od komšinica.

Sedmogodišnjak se plašio jake kiše i grmljavine, i često se skrivao po neobičnim mestima u kući ili van nje kada napolju krene nevreme, pričaju komšije.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Te kobne večeri, kako tvrde komšije, on se sakrinuo u obližnju portirnicu ciglane, koja se nalazi odmah pored njihove kuće, i tu je tragično nastradao.

„Grom ga je udario u nogu i tako ga povredio, otkinuvši mu kompletnu nogu. On je prvo davao znake života ali je, nažalost, ubrzo preminuo. Strašno je to što ga je baš majka našla nakon udara groma“ dodaje jedna od komšinica.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Komšije su čule jak i snažan udarac groma, i u kompletnom komšiluku na kratko nestalo je struje.

„Mi smo bili u kući i čuli smo da je nešto jako lupilo, ali nismo mogli da slutimo da se to baš desilo nekoliko kuća od naše. Nakon toga nestala je struja, verovatno jer su iskočile sklopke. Ubrzo smo čuli da je mali P. preminuo“, dodaje komšinica.

 

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Ožalošćena porodica nije želela da razgovara sa novinarima. Okupljeni oko jednog stola plakali su sa rođacima i komšijama koji su došli da izjave saučešće.

 

(Kurir.rs/Blic)