Organizator u bjekstvu, motiv ubistva Milića nepoznat

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Policija i tužilaštvo još nijesu uspjeli da utvrde motiv zbog kojeg je nedavno na Cetinju ubijen Bogdan Milić, piše Dan.

Zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koja stoji iza ove likvidacije uhapšeni su Cetinjani Lazar Nedović (20), Žarko Pejaković (19), Mošo Paović (18) i Danilo Vujović (30). Policija je identifikovala i dvojicu njihovih saučesnika, Mitra Markovića (25) i Pera Laličića (21), takođe iz Cetinja, koji su u bjekstvu.

Policija je nakon hapšenja prve grupe osumnjičenih saopštila da su uhapšeni i pokojni Milić bili bliski zavađenim kriminalnim grupama. Ipak, kako Dan saznaje, tokom saslušanja u tužilaštvu niko od uhapšenih nije ispitivan na okolnosti pripadnosti bilo kojoj organizovanoj kriminalnoj grupi. Osim toga, navodi o pripadnosti osumnjičenih „kavačkom” ili „škaljarskom” klanu ne nalaze se u spisima predmeta.

Ni motiv za likvidaciju Milića nije naveden u postojećim spisima predmeta. Osumnjičeni organizator kriminalne grupe je u bjekstvu.

Prilikom ubistva Milića ranjeni su Goran i Dragan Vušurović i Marko Vujačić.

Kao direktni počinioci ubistva označeni su Nedović i Laličić, dok su ostali osumnjičeni da su im bili logistika.

Nakon ubistva Milića, inspektori su tokom pretrage terena na brdovitom i nepristupačnom dijelu iznad bivše fabrike „Obod“ pronašli dva pištolja, garderobu, hirurške rukavice i silikonske maske koje su ubice koristile na Cetinju. Oružje i drugi predmeti bili su sakriveni u rancu koji je bio zakopan u zemlji.