ISPOVEST DEDE DEVOJČICE (4) KOJA SE UDAVILA U BAZENU: Htela je da napuni pištolj na vodu, a MI SMO SE ZAPRIČALI

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Porodica je počela da devojčicu traži po dvorištu, ali nije mogla da je nađe

Devojčica H. T. (4) iz Omoljice kod Pančeva udavila se na oči svojih roditelja i drugih članova rodbine danas u bazenu, u dvorištu kuće jednog od svojih deda.

Neposredno pre tragedije devojčica se sama brčkala u bazenu dubokom oko 65 centimetara. Do bazena je na svega metar-dva sedelo pet-šest odraslih osoba, uključujući i njene roditelje.

Deda Milosav, u čijem je dvorištu došlo do tragedije,  rekao je za jedan beogradski medij kako je devojčica odrasle prskala pištoljem na vodu i zasmejavala ih.

– S vremena na vreme izlazila je iz bazena da napuni pištolj na vodu do obližnje česme, pa se vraćala. Mi smo se zapričali i onda u jednom trenu samo primetili da je nema – rekao je on.

Porodica je počela da devojčicu traži po dvorištu, ali nije mogla da je nađe.

– Mnogo smo vremena izgubili tražeći je. U jednom trenu moj sin je prišao da prekrije bazen ceradom i tada ju je ugledao. Izvukli smo je napolje, ali bilo je prekasno. Ništa više nije moglo da se učini – rekao je deda.

Hitna pomoć je izašla na lice mesta, a telo deteta je odneto na obdukciju.

Kuća u kojoj je devojčica živela sa roditeljima i dva starija brata nalazi se nedaleko odatle. Iza zatvorene kapije s vremena na vreme bi se prolomio plač. Porodica je u šoku nakon iznenadne tragedije. Kako se po selu nezvanično priča, sahrana bi mogla da bude već sutra.

(Espreso.rs)