Bivši menadžer opštine Kotor oslobođen optužbi da je prijetio Jokiću

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Bivši menadžer opštine Kotor Srđan Dragomanović oslobođen je optužbi da je prijetio predsjedniku te opštine Vladimiru Jokiću, piše Pobjeda.

Prvostepenu presudu donijela je sutkinja Osnovnog suda u Kotoru Danijela Samardžić potvrdio je Pobjedi portparol tog suda Špiro Pavićević.

Dragomanović se teretio da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Po prijavi Jokića, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru prošle godine podnijelo je Osnovnom sudu optužni prijedlog protiv Dragomanovića zbog sumnje da je prijetio Jokiću u komentarima na Fejsbuk stranici Savjeta mladih Kotor.

Na Fejsbuk profilu 5. avgusta 2017. godine objavljeno je: „Viktorija, ukoliko ne poštuje pozitivne propise i još to radi svjesno, što je za Jokića i dokazano, ne treba ga štedjeti nego linčovati. Nije svako ture za vezira!“.

Jokić i Demokrate su označile Dragomanovića kao autora sporne poruke, i ovo protumačili kao direktnu prijetnju, koju je on negirao.

Jokić

Dragomanović je juče za Pobjedu kazao da je sud u postupku utvrdio sve ono što su njegov branilac i on navodili da j e prepiska istrgnuta iz konteksta i da se nije odnosila na podnosioca krivične prijave, već da „predstavlja jednostavan odgovor na postavljeno pitanje i da se odnosila na njegovog prijatelja”.

“Ovo što smo moja porodica i ja preživljavali kroz ovaj politički instruisan i medijski potpomognut proces, ne bih poželio nikom, pa ni onome koji je svu ovu rašomonijadu osmislio. No, ipak ostaje žal zbog nefer i netačnog prenošenja jednog dijela medija kojima je senzacionalizam ispred struke i činjenica”, kazao je Dragomanović.

On ističe da mu je drago da sudija u ovom postupku Danijela Samardžić nije popustila pred političkim i medijskim pritiskom koji, kako kaže, u kontinuitetu vrše demagozi predvođeni uplašenim i isfrustriranim Jokićem i novinarom Sinišom Lukovićem.

Na kraju je dodao da se nada da će kotorsko tužilaštvo biti revnosno kao u ovom njegovom slučaju i pozabaviti se krivičnim djelima koje u kontinuitetu čini Jokić.

“Nadam se da će se tužilaštvo pozabaviti krivičnim djelima koje u kontinuitetu vrši Jokić, koji je bez tendera izdao poslovni prostor opstine Kotor za potrebe suvenirnice, angažovao Nađu Al Saraj za pravnog zastupnika Opštine Kotor, zaposlio protivzakonito sve funkcionere opštine, betonirao bedeme starog urbanog jezgra Kotora bez saglasnosti i dozvole i još niz zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju za koje sve imam dokaze u zvaničnim javnim ispravama i odlukama, a o čemu sam spreman kao građanin da dam izjavu prvom prilikom ako me Tužilaštvo pozove. Da bi građanima bilo jasnije, ovo su sve krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti i za koje je tužilaštvo znalo, što iz medija, što iz podnijetih prijava, ali koje iz meni nepoznatih razloga i dalje ne reaguje. Nadam se da će nadležno tužilaštvo skupiti hrabrosti kad za koji dan aktuelni predsjednik bude smijenjen drugi put, da oformi predmet i prikupi dokaze i jednom zanavijek stavi tačku na ovu kriminalnu grupu okupljenu oko samozvanih demokrata”, zaključio je Dragomanović.