POĆI ĆE VAM SUZE! Vesna skočila pred motor da bi spasila NJEGA i ostala mrtva na mestu! (FOTO)

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

U gradu Labinu, u Hrvatskoj u utorak se dogodila teška saobraćajna nesreća kada je na pešake naleteo muškarac (38) na motoru. Tom prilikom je život izgubila Vesna Dragulin (62), ali ne pre nego što je uspela da spasi svog unuka.

Supruga Marina čula je strašan prasak, izašla iz zgrade i u prvi tren nije ni shvatila da joj na podu u krvi leži svekrva Vesna, sve dok nije videla svog sina kog je ona otišla da dovede. Njega su uplakanog s raskrsnice prepune krhotina pomerili slučajni prolaznici – ispričao je to Albert, sin poginule žene.

Muškarca koji je vozio snažan „suzuki GSX1300“ i koji je prouzrokovao tragediju, poznaje iz viđenja, jer je Labin malo mesto. On je i svraćao u prodavnicu brze hrane u vlasništvu porodice, a tragično stradala Vesna mu je čak i pripremala hranu. Usled teških povreda koje je zadobio u udesu, sada se bori za život u riječkom Sušaku.

Kako „24 sata“ saznaje od portparolke PU istarske Nataše Vitasović, u trenutku naleta na glavi nije nosio kacigu, a motocikl mu nije bio registrovan.

Od nesreće, Albertu stalno zvoni telefon i prilaze mu ljudi da bi ga barem nakratko utešili.

– Ona je taj dan upravo završila posao u radnji, a njeno mesto preuzela je moja supruga Marina. Mama je pošla po unuka, mog sina, koji se nalazio u stanu u zgradi, u neposrednoj blizini, s druge strane ulice. Auto je parkirala na parking pored radnje, pa je morala da se vrati istim putem da bi oboje otišli u njenu kuću koja je malo dalje od Labina. I baš tad se čuo strašan udarac – jecajući govori Albert, koji je za tragediju saznap dok se nalazio u Rapcu.

Rekao je i da je od očevidaca saznao da mu je poginula majka spasila unuka. Njegovog sina je odgurnula u poslednjem trenutku s mesta pre naleta motocikla. Unuk je srećom bio samo lakše povređen, ali je bio u stanju teškog šoka. Plakao je i jecao sve dok ga u naručje nije primila majka, koja ga je brzo odvela u bolnicu.

Suzuki“ kojim je, kako kažu neki Labinjani, 38-godišnjak „doleteo kao metak“ velikom brzinom, nakon udarca je završio gotovo stotinu metara dalje. Zaustavio se na drugoj raskrsnici koja blago vodi uzbrdo, a 38-godišnjak koji ga vozio ležao je nepokretan deset metara od pešačkog prelaza.

– Moja majka će svima ostati u sjćanju po dobroti. Pre nekoliko godina obolela je od teškog oblika karcinoma i preživela, da bi na kraju tako tragično stradala. Ona vam je bila izuzetna kao majka i supruga mom ocu koji je sada skrhan – rekao je Albert, pa dodao da će je svi pamtiti kao izuzetnog radnika jer je stalno radila, a, između ostalog, među prvima je u Labinu otvorila parfimeriju.