Vulin: Srbija neće ćutati dok joj Podgorica otima svetinje

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić alarmirao je medije u toj zemlji izjavom o Crnoj Gori, a priliku da prokomentariše Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti i odbrani Vučića od “napada crnogorske Vlade”  nije propustio ni ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je, u izjavi dostavljenoj medijima, poručio da Crnoj Gori niko ne brani da je izmislila svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije.

Vulin je istakao i da zvanična Podgorica ne može da očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba.

Srpski ministar i ovaj put dotakao se teme velike Albanije, pa je naveo i da Vlada Crne Gore ne smije da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice. On je, poput svog predsjednika Vučića, ponovio da se Crna Gora rado miješa u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

“Vučić ih je zamolio da ne otimaju imovinu Srpske pravoslavne crkve i da Srbima u Crnoj Gori ne otmu i vjeru kada su već oteli sve ostalo. Kao odgovor na molbu državnika zabrinutog za Srbe i njihovu crkvu uslijedio je napad na Vučića”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mirovna politika Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika, istakao je Vulin i dodao da Srbi u Crnoj Gori nemaju više pravo ni na svoje svetinje.