Milić još jedna žrtva obračuna klanova, policija traga za dvije osobe

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

U Crnoj Gori nastavljen je obračun kriminalnih klanova. Juče u crnogorskoj prijestonici, u sred dana, došlo do pucnjave u kojoj je ubijen  Cetinjanin Bogdan Milić (37), a ranjeni su Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić. Milić je ubijen dok je dvojicom Vušurovića i Vujačićem sjedio na terasi lokala “Portun” na Bulevaru crnogorskih junaka na Cetinju. Policija traga za dvije osobe koje su ispalile na desetine hitaca u Cetinjane.

Mediji različito izvještavaju na koji način je ubijen Milić. Dan piše da je na žrtve je ispaljeno više projektila iz automobila u pokretu, a Vijesti da su dvojica napadača pritrčala kafanskom stolu za kojim je sjedio Bogdan Milić sa tri prijatelja i u njih ispalili više hitaca iz vatrenog oružja.

U trenutku pucnjave u lokalu je bilo više gostiju. Vujačić i Dragan Vušurović ranjeni su u predjelu nogu i, prema podacima do kojih je došao Dan iz policije, nijesu životno u groženi. Gorana Vušurovića pogodilo je više hitaca u predjelu grudi i stomaka i on je sa teškim povredama, opasnim po život, prevezen na ukazivanje ljekarske pomoći.

Dan piše pozivajući se na saznanja iz istrage, da je na osnovu iskaza svjedoka i izuzetih snimaka utvrđeno da su napadači pucali sa zadnjeg i prednjeg sjedišta vozila. Prvo su ispalili hice na sada pokojnog Milića. Ostali gosti počeli su da bježe po kafiću, a napadači su onda zapucali i u trojicu Milićevih drugova. Sumnja se da su napadači pobjegli u pravcu Njeguša, zbog čega je sinoć kao podrška u potrazi za ubicama korišćen i helikopter MUP-a.

Prema saznanjima Pobjede, zbog povezanosti Milića sa osobama iz škaljarskog klana, inspektori vjeruju da je motiv ubistva nastavak obračuna zaraćenih kriminalnih klanova iz Kotora škaljaraca i kavačana. Policija vjeruje da je ubistvo detaljno isplanirano, da je Milić prethodno praćen i da su u egzekuciji učestvovale najmanje dvije osobe.

Cetinjani, koji žive u blizini kafića, kazali su da su čuli više hitaca, ali da nisu vidjelii ništa. Tužiteljka Maja Jovanović rekla jeda im nije poznat identitet napadača, ali je dodala da su tokom uviđaja izuzeli tragovi koje će vještačiti.

Pripadnici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti su obavili uviđaj, a forenzički tim je sa lica mjesta izuzeo tragove. Na lice mjesta su došli na pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović i Enis Baković, rukovodni kadar podgoričke policije i pripadnici specijalnog policijskog odjeljenja, pišu Dnevne novine.

Podsjetimo, Milić je ranije ove godine oslobođen optužbi da je pomogao počiniocima ubistva Nemanje Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine, nakon izvršenog krivičnog djela.

Mijović i Vladimir Ulama bili su optuženi za ubistvo Medina. Podgorički Viši sud 28. marta oslobodio ih je optužbi i ukinuo im pritvor, saopštivši da navodi iz optužnice nisu dokazani.

Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni su optužbe da su na podmukao način ubili Medina. Ulama je, međutim, osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja pištolja “glok”, dok je Milić osuđen na osam mjeseci zatvora zbog istog krivičnog djela, jer je neovlašćeno držao puške “baikal”.

Darko Mijović, koji se takođe sumnjičio za ubistvo Medina, likvidiran je prošlog mjeseca u Njemačkoj. U iznajmljenom stanu u blizini Berlina ubijen je i njegov prijatelj Nikola Jovanović, dok su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vesković.