Uhapšeni Camaj i Delibašić – organizacija krijumčarila drogu iz Albanije?

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Policija u saradnji Specijalnim policijskim odjeljenjem sprovela veliku akciju „Martini“ u kojoj su lišene slobode dvije osobe. Kako saznajemo, radi se o Ljindonu Camaju (39) i Zdravku Delibašiću (54) iz Podgorice.

SDT je za obojicu donio rješenje o zadržavanju nakon saslušanja, a na teret im se stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Pretersom kuće u Tuzima pronađena su i oduzeta dva automobila marke „Mercedes“ i „Opel“, telefoni, kartice…. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Nikola Đokić koji se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Ova grupa je navodno u tri navrata krijumčarila opojnu drogu marihuanu iz Albanije.

„Postoji osnovana sumnja da je ova kriminalna organizacija, osnovana početkom 2017.godine, krijumčarila oko 600 kg marihuane iz Albanije u zemlje zapadne Evrope – Njemačku, Belgiju i Austriju.  U Njemačkoj, gdje je zaplijenjeno oko 200 kg marihuane, protiv više pripadnika ove kriminalne organizacije, pred nadležnim pravosudnim organima, vodi se krivični postupak zbog krivičnog djela – organizovani kriminal“, kazali su naknadno iz SDT-a.