Ubacio ga u vozilo, htio da mu iznudi novac, pa ga u blizini Podgorice izbacio

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA
Foto: Blic

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje lišili su sinoć slobode N.P. (36) iz Pljevalja, zbog sumnje da je, na štetu V.S. iz Cetinja, počinio krivična djela teška tjelesna povreda, protivpravno lišenje slobode i iznuda. N.P. je prethodno, kako se sumnja, fizički nasrnuo na V.S, ubacio ga u vozilo i odvezao do Podgorice gdje je pokušao da od njega iznudi izvjesnu svotu novca, nakon čega ga je vozilom odvezao do jednog mjesta između Podgorice i Danilovgrada gdje ga je izbacio iz vozila i udaljio se. Osumnjičeni N.P. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u ODT u Cetinju.

Službenici OB Cetinje su, osim toga, izvršili raciju u više ugostiteljskih objekata u Cetinju kojom prilikom je kontrolisano 11 bezbjednosno interesantnih lica. U jednom od tih objekata pronađena je i izuzeta manja količina kokaina, dok je kod M.V, stare 19 godina, pronađen predmet za konzumiranje marihuane. Policijski službenici su takođe privremeno oduzeli tri putnička motorna vozila u vlasništvu bezbjednosno interesantnih lica iz Cetinja, radi vršenja provjera, o čemu je upoznat nadležni tužilac. Službenici OB Cetinje su, nadalje, preduzimajući aktivnosti usmjerene na bezbjednosno interesantna lica i pripadnike organizovanih kriminalnih grupa, izvršili kontrolu 221 bezbjednosno interesantnog lica sa područja Cetinja, Podgorice, Nikšića i Budve i tom prilikom sankcionisali 12 ovih lica.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor takođe su rasvijetlili krivično djelo teška tjelesna povreda i identifikovali i lišili slobode S.M. (27) iz Kotora zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. On je, kako se sumnja, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Starom gradu u Kotoru, 19.05.2019. godine, tvrdim predmetom pogodio oštećenog M.R. iz Kotora u predjelu oka i zadao mu tešku tjelesnu povredu. Događaj je policiji prijavljen od strane Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kotoru, s tim što je identitet S.M. tada bio nepoznat. Policijski službenici OB Kotor su operativnim radom identifikovali S.M. u veoma kratkom roku. Osumnjičeni S.M. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u ODT u Kotoru.