Rožajac zaprijetio da će se ubiti u zgradi opštine

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Ogorčen zbog teške situacije u kojoj već duže živi njegova šestočlana porodica, Rožajac Goran Vukosavljević najavio je da će danas u podne “dići ruku na sebe” tako što će se isjeći žiletima u zgradi opštine.

On je kazao da se juče obratio lokalnim vlastima od kojih je tražio pomoć za bolesnog sina koji se nalazi na liječenju u Beogradu, ali, kako tvrdi, ponuđeno mu je 50 eura jednokratne pomoći.

“Tražio sam da mi pomognu u nabavci lijeka “sabril” koji košta 318 eura, što je za mene preskupo, ali nijesam naišao na razumijevanje kod zvaničnika. Zbog takvog odnosa prema meni i mojoj porodici, riješio sam da se javno isječem žiletima usred zgrade opštine. Neću dozvoliti policiji da me spriječi jer ovako više nemam snage da živim”, kazao je Vukosavljević.

On je kazao daje lokalna vlast upoznata o njegovoj situaciji, ali da nije naišao na razumijevanje i pomoć.

“Juče sam stupio u kontakt sa predsjednikom opštine i zatražio pomoć u ljekovima za dijete, kao i da ispuni obećanje da mi dodijeli plac koji mije obećao prije dvije godine kako bih riješio stambeno pitanje. Umjesto razumijevanja, ponudio mije ček na 30,40 eura za namirnice, koji sam iz revolta odbio. Moja djeca gladuju godinama i žive u užasnim uslovima, ali se to njih ne tiče”, kazao je Vukosavljević.

Problemi Vukosavljevića traju više od pet godina, kada su po nalogu Centra za socijalni rad izmješteni iz neuslovnog stambenog prostora u stan koji im je obezbijeđen posredstvom ove ustanove.

Nakon nekoliko mjeseci Centar za socijalni rad je prestao da plaća kiriju, a tu obavezu je preuzela lokalna uprva uz obećanje da će Vukosavljevićima dodijeliti besplatan plac za izgradnju kuće, kao i da će pomoći da dobiju krov nad glavom.

“Od svega toga nije bilo ništa, pa smo morali da se vratimo u ovaj prostor iz kojeg smo izmješteni, a u kojem ne bi bilo dobro da žive štakori a ne djeca”, kaže Vukosavljević.

Izvor: