ZAUSTAVITE VELIKU ALBANIJU! Vapaj ministra odzvanja Balkanom

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Ukoliko Evropa brzo ne shvati da je tzv. Velika Albanija najveće zlo i pretnja miru na Balkanu, dočekati da se „ratni požar proširi po čitavom Balkanu“, istakao je Vulin.

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da je za Srbiju neprihvatljivo „zveckanje oružjem“ i da to što predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji govori o Nišu kao albanskom gradu, i o gradovima koje će zauzeti, priziva rat i nesreću.

Vulin je poručio da se ne sme dozvoliti da neosuđeni teroristi, zato što beže od kazne, zapale čitav Blakan.

„Odgovornost više nije na nama, nije više na Srbiji i Srbima. Ogovornost je na Evropskoj uniji, NATO-u, na čitavom svetu, da zaustave “veliku Albaniju““, rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara u Priboju.

„Moram da upozorim Evropu, EU, NATO, a posebno Kfor koji se nalazi na Kosovu i Metohiji, da je za nas apsolutno neprihvatljivo “zveckanje oružjem“ i da neko, kao neosuđeni zločinac Kadri Veselji, priča o Nišu kao albanskom gradu, priča o gradovima koje će zauzeti, priziva rat i priziva nesreću“, rekao je Vulin.

On je istakao da će Evropa, ukoliko brzo ne shvati da je tzv. Velika Albanija najveće zlo i pretnja miru na Balkanu, dočekati da se „ratni požar proširi po čitavom Balkanu“.

Vulin je pozvao susede, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, da se, kako je rekao, ohrabre i progovore, jer Velika Albanija preti budućnosti njihove dece i „neće samo srpska deca stradati, već i albanska, crnogorska i severnomakedonska…“

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll