Predsjednik Opštine Pljevlja podnio ostavku

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić potvrdio je CdM-u da je danas podnio ostavku, ali nije želio komentariše razloge.

Prema nezvaničnim informacijama CdM-a, Đačić je razočaran finansijskom situacijom u pljevaljskoj lokalnoj upravi. Kako tvrdi izvor CdM-a, od Vlade je očekivao izdašniju pomoć, ali to se nije desilo. Đačić navodno poslednjih dana nije dolazio na posao, nezadovoljan odnosom Vlade prema ovom gradu.

Đačić je prethodnog mjeseca govorio o problemima koje je Vektra-Jakić prouzrokovala opštini Pljevlja dugovanjem od preko 6 miliona evra za koncesione naknade, zbog čega je Budžet opštine  poslednjih mjeseci više puta blokiran na ukupan iznos od 400 hiljada eura. Đačić je izrazio strah od odlaska Vektre -Jakić u stečaj, smatrajući da bi opština trebalo da bude prva u naplatnom redu ukoliko do toga dođe. Đačić je iznio svoj raniji stav da bi dug Vektre Jakić za koncesione naknade opštini Pljevlja – trebalo država da riješi kroz otpisivanje poreskog duga opštini Pljevlja, te da dug po osnovu reprograma za poreze i doprinose padne na teret Vlade.