Medojević: Perović prekršio dogovor o zajedničkoj delegaciji

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojevićkazao je juče da je lider pokreta Odupri se Džemal Perović prekršio dogovor o zajedničkoj delegaciji koja bi Briselu predstavila Sporazum o budućnosti.

Upitan zašto nije u posjeti Briselu zajedno sa liderom Džemalom Perovićem već ide sam, Medojević je kazao da je prvobitan dogovor predviđao zajedničku delegaciju.

“DF je snažno podržao proteste građana i zajedničko djelovanje. Jedna od ključnih stvari je komunikacija sa međunarodnom zajednicom prema Briselu i Evropskoj uniji. Na sastanku sa organizatorima protesta Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore je predložio da ide zajednička delegacija za Brisel i da nju treba da sačinjava Džemal Perović i predstavnici dvije najjače političke grupacije DF i Demokrate. Svi su prihvatili tu inicijativu i napravljen je dogovor. Međutim, kada je Džemal Perović otišao na sastanak u Delegaciju Evropske unije kod Aiva Orava, oni su promijenili mišljenje pa nijesu tražili sastanak zajedničke delegacije već da u Brisel ide samo delegecija pokreta Odupri se“, precizirao je Medojević u izjavi za Novi TV iz Herceg Novog.

Prema njegovim riječima, i dalje je zvanično nepoznato ko će da ih primi i sa kim će da razgovaraju.

“To nije bila dobra stvar. Čim iza sebe nemate legitimitet cijele opozicije, smanjiće se nivo sastanka, odnosno hijerarhija zvaničnika koji će ih primiti. Perović je častan čovjek ali nema iskustva za ovakve situacije i visoku politiku”, rekao je Medojević.

Lider PzP je podsjetio da je na sastancima lidera opozicije i pokreta Odupri se kazao da je stav EU i međunarodne zajednice da opozicija treba da se vrati u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva.

“Stav EU je vrlo precizan -sva opozicija treba da se vrati u parlament i da učestvuje u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva. Evropa nama ne priča šta mi tamo treba da radimo. Tamo u parlamentu je mjesto, pa tamo tražite i dogovorite sve što treba. Pa onda sve što dogovorimo u parlamentu treba da realizuje ta tehnička vlada”, rekao je lider PzP.

Medojević je rekao i da su zahtjevi u Sporazumu u kojem se traži desetak ostavki potpuno nerealni i maksimalistički.

“Samo je jedan zahtjev trebalo ispostaviti fer izbori i prelazna vlada, pa tek onda ostalo. Onda će nas tek Zapad razumjeti”, zaključio je Medojević.

POBJEDA