ANĐELKA SAVLADALA RAZBOJNIKA DRUGI DAN NA POSLU: Vikao je ubiću te! Stisla sam zube i nasrnula na njega!

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Anđelka Ilić, majka dvoje dece, uspela je golim rukama da se odbrani od razbojnika koji je upao u njenu prodavnicu i uperio joj pištolj u glavu tražeći novac.

Stajala sam pored kase kada je maskirani muškarac s oružjem u ruci uleteo u prodavnicu u kojoj sam radila. „Vadi pare!“, viknuo je ljutito i uperio mi pištolj u glavu. Bilo je ili on, ili ja. Stisla sam zube i nasrnula na njega, spremna da se borim.

Anđelka Ilić
Anđelka Ilićfoto: Kurir/Privatna arhiva

Ovim rečima je Anđelka Ilić iz Odžaka opisala početak žestokog obračuna s lokalnim lopovom, koji je u sredu uveče naoružan pištoljem ušao u prodavnicu u kojoj ona radi i pokušao da je opljačka.

foto: PRINTSCREEN

Incident iz kojeg je hrabra majka dvoje dece izašla kao pobednik dogodio se deset minuta pre nego što je trebalo da stavi katanac na bravu. O njenoj neizrecivoj smelosti svedoči i video-snimak koji je juče preplavio društvene mreže, a na kojem se vidi kako joj pljačkaš upire pištolj u glavu pokušavajući da je prisili da mu preda novac. Međutim, ono što je Anđelka učinila „zastrašujući“ lopov zasigurno nije očekivao – isprašila ga je i praznih ruku poslala kući! A on je taj koji je imao pištolj!

foto: PRINTSCREEN

– Rvali smo se neko vreme, a ja sam pokušavala da ga razoružam. Nisam se predavala, ali me je najednom oborio na pločice i šutnuo. Vikao mi je: „Upucaću te!“, ali nastavila sam da se borim. Na kraju je shvatio koliko je sati i pobegao. Ponela sam se hrabro i ponosna sam na to. Ne bi se svako suprotstavio naoružanom čoveku. Verovatno me je hrabrošću podučio suprug, koji je policajac i koji se stalno susreće s takvim tipovima – kaže za Kurir Anđelka.

Kako dodaje, ne može da pretpostavi ko se krije ispod razbojničke maske.

– Ne sumnjam ni na koga. Radila sam u prodavnici samo dva dana, kao zamena – dodala je Anđelka, a potom spustila slušalicu i otišla da proslavi ćerkin rođendan.