SNP: Mi smo kao Njegošev orah, mnogi su zube polomili

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Socijalistička narodna partija Crne Gore se svim srcem zalaže za što jače i iskreno opoziciono djelovanje, kako bi se desile neminovne promjene u Crnoj Gori i svim akterima političke zbilje upućuje jasnu poruku, poručuju iz ove partije.

Kažu da nikada nisu dijelili, već ujedinjavali.

“Svih 21, časnu godinu svog bitisanja se zalažemo za pobjedu nad ovim režimom i sistemom koji je unazadio Crnu Goru, dakle, mi smo za pobjede nad ovim sistemom a ne za podjele u opoziciji, i to bi autori, koji su smislili sličan slogan morali znati. Stoga svaku opasku ili pomisao  da radimo u korist nekoga, van opozicionih redova, pripisujemo zlonamjernima i političkim analfabetama.  Pokušaj predsjednika SNP Vladimira Jokovića, koji je htio pomoći i vama i cijeloj  opoziciji, kako bi se izašlo iz sporenja kojima ste i vi doprinjeli,  trebali ste shvatiti kao dobronamjeran, kako se  ne bi prepustila kotorska vlast DPS-u”, smatraju oni.

SNP poručuje da, niti Vladimir Joković,  niti Vladimir Jokić nisu, bez namjere da gradiraju bilo čiji značaj, bitni u ovoj priči, već je bitno opoziciono jedinstvo i promjena ove nenarodne vlasti.

“Stoga svako reagovanje i odašiljanje otrovnih strelica ka nama od strane određenih, možda i samozaljubljenih lidera, ne doživljavamo kao napad na nas, jer je SNP bila sa svojom narodom svo vrijeme, već kao atak na akciono  jedinstvo ukupne opozicije. Stvaranje konfuznih situacija u  opozicionim redovima ne ide nikome u prilog. Šićardžijski napadi na SNP  su kontraproduktivni i to će se vrlo brzo pokazati. Pominjete predsjednika Berana Dragoslava Šćekića, koji je na tu funkciju došao narodnom voljom i ne zastupa lične interese, već građana koji su mu dali povjerenje i nije vezan za funkciju, niti fotelju, kao neki drugi”, kažu oni.

Tvrde da je očigledno da nekome, čak i na opozicionoj sceni, ne odgovara ojačani i konsolidovani  SNP.

“Ali to nije naš problem, već  onih koji su u jednom trenutku htjeli da ga vode i preuzmu, ali kad im taj naum nije uspio – napustili su ga. SNP CG je brend i baš kao onaj Njegošev orah, tvrd je i voćka je čudnovata, te su mnogi  na njega zube polomili. Stoga ne pomaže ni uplitanje  naših bivših isključenih članova i odbornika iz Kotora, jer su oni zbog nepoštovanja Statuta i bojkotom organa  stranke, sami sebe isključili iz SNP-a i ne mogu se više  predstavljati SNP-om”, napominju iz ove partije.

Apostrifiraju i dalje iskreno opoziciono jedinstvo.

“Mi ćemo ga kroz savez “Da svako ima” jačati. Možda u tom grmu leži zec, možda se neko uplašio erozije i kaliranja sopstvene snage pa se kuraži napadajući nas. I na koncu, nije na nama da sudimo odbjeglima iz naše kuće, bili mladi ili stari, jer  smo mi i dalje dobri domaćini koji čuvaju svoj  dom i vrlo se dobro držimo one čuvene: “poštujemo tuđe, ali ne damo svoje”, zaključuju u SNP-u.