Ovako izgleda Smiljana poslije 3 mjeseca u zatvoru zbog ubistva sestre: Uočena je velika promjena na njenim rukama (VIDEO)

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Smiljani Srnec (45), koja je provela u zatvoru protekla tri meseca pod sumnjom da je tokom leta 2000. u porodičnoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru, produžen je pritvor za još mesec dana.

Danas u 10 sati Županijski sud u Varaždinu održao je ročište o produženju istražnog zatvora Smiljani Srnec. Kako se sumnja, ona je ubila sestru a nakon toga je njeno telo sakrila u zamrzivač gde je isto otkriveno ranije ove godine.

Srnec je na sud došla u pratnji dvoje policajaca, a jedna policajka držala ju je ispod ruke. Takođe, Srnec je imala lisice.

Kako je Index preneo, nakon hapšenja u februaru Srnec je u policijski kombi ušla bez lisica.

To je tada prokomentarisao Nenad Risek, portparol međimurske policije, na čijem je području uhapšena Smiljana Srnec.

– Reč je o sigurnosnoj proceni policijskog službenika u skladu sa Zakonom o policijskim ovlašćenjima – rekao je tada Risek za Index.hr.

On je tada rekao da nije bitno o kojem se krivičnom delu radi, već policajci na terenu rade procenu situacije.

Smiljana Srnec, Jasmina Dominić, nestala 2000.

U februaru nije imala lisice Foto: Profimedia

– Nema veze koje je krivično delo počinjeno, nego postoji li opasnost od bega, samopovređivanja ili povređivanja druge osobe u tom trenutku – rekao je Risek u februaru dodavši kako je kraj Smiljane Srnec bilo više policajaca.

Policajci su, dakle, zaključili da uhapšena Srnec u tom trenutku ne predstavlja opasnost za okolinu ni za sebe te da nema šanse za beg.

Da li je danas predstavljala ikakvu opasnost pa su joj stavili lisice, nije poznato.

(Telegraf.rs/Index.hr/24sata.hr)