Rožaje: Nevjenčani par stradao u podmetnutom požaru, uhapšena osumnjičena

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA
Foto: Slobodna Bosna

Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45) stradali su u požaru koji je izbio rano jutros u jednoj kući u rožajskom naselju Besnik, potvrdio je CdM-u komandir lokalne Službe zaštite Nuradin Agović. Iz Uprave policije saopštili su da je zbog sumnje da je podmetnula požar uhapšena Murićeva bivša žena Safija Murić (55).

Dojavu da gori porodična kuća Sulejmana Murića Služba zaštite Rožaje dobila je u 5.50 časova.

“Stradao je vlasnik kuće i njegova supruga”, kazao je Agović.

Kada je prva posada vatrogasaca stigla na mjesto požara, oko osam kilometara udaljeno od Rožaja, zatekla je izgorjeli dnevni boravak.

“U toj prostoriji ponađena su ugljenisana tijela”, rekao je Agović, dodajući da su uspjeli da zaustave širenje vatre na druge prostorije.

Iz Uprave policije saopštili su da je Safija Murić uhapšena zbog sumnje da je ubila svog bivšeg supruga i njegovu nevjenčanu ženu.

Kako dodaju, sumnja se da je Murić jutros, noseći bidon sa benzinom, došla do porodične kuće bivšeg muža, ušla u nju kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj je par spavao, zapalila vatru i pobjegla.

“Rožajska policija je saznala da se S.M. (55) autobusom uputila ka Podgorici. Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, na zahtjev kolega iz Rožaja, zaustavili autubus na području Kolašina i uhapsili je”, kazali su u policiji.

Tijela Murića i Mocević biće upućena na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici radi obdukcije.

U toku je uviđaj, a osumnjičenu će rožajska policija privesti u bjelopoljsko Više državno tužilaštvo.