Ovako je izgledalo SPEKTAKULARNO BEKSTVO ZATVORENIKA ALBANCA ulicama Niša!

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Niš na nogama

Pritvorenik M. P. (29), inače Albanac iz Podujeva, koji je bio u pritvoru u Okružnom zatvoru Prokuplјe zbog teške krađe, pobegao je u ponedeljak iz Kliničkog centra Niš i za njim se još uvek traga. Iz policije je potvrđeno da je u 9.55 sati prijavljeno bekstvo pritvorenika.

M.P. je odveden na kontrolni pregled na ORL kliniku zbog hirurške intervencije koju je imao prošle godine, a to nije bio prvi put, jer je na kontrolama bio više od 20 puta i svaki put je procedura proticala bez problema.

Pritvoreniku su ruke bile vezane lisicama, a čuvala su ga dvojica komandira, što je standardan postupak za ovakve situacije.

Komandiri su držali M. P. pod ruku i u momentu kad je jedan otvorio vrata od marice da uvede pritvorenika, M. P. se otrgao drugom komandiru i počeo da trči preko prometnog bulevara u pravcu stambenog naselja!

Niš, zatvorenik ,bekstvo

Niš, zatvorenik ,bekstvo, Foto: Printscreen Google map

– Prolazila sam ulicom, kada je odjednom neko povikao „Hvatajte čoveka u crvenim patikama i farmerkama! To je razbojnik!“ Zbunila sam se, ali nisam videla da je neko protrčao. Bulevar Zorana Đinđića je verovatno najprometnija ulica u Nišu i bilo je nemoguće u sekundi shvatiti šta se desilo – ispričala je slučajna prolaznica za Telegraf.

Komandiri su odmah krenuli u potragu za pritvorenikom, a ubrzo su im se pridružili i pripadnici PU Niš. Izdata je poternica za nestalim licem.

Reč je o Albancu iz Podujeva, koji je u pritvoru od marta 2018. godine, a inače je višestruki prestupnik kojem je po dozvoli suda bilo dozvoljeno da telefonira iz pritvora pa postoji pretpostavka da je on dogovorio bekstvo i da ga je neko čekao i da ga je tu preuzeo, jer u pritvoru je telefoniranje zabranjeno osim uz dozvolu suda.

Tokom potere bilo je teško držati na oku odbeglog muškarca, pa je on u jednom momentu samo nestao. Više ga nije bilo na vidiku, a zbog toga se i sumnja da je sa nekim bio u dosluhu, te da je nestao uz pomoć doušnika koji ga je negde samo „pokupio“.

Odmah na ulazu u KC Niš, Albanac se otrgao iz ruku policajcu i počeo da beži.

Odmah su potrčali za njim i povikali da ga zaustavi ko stigne, ali se sve brzo odigralo i niko nije uspeo da shvati šta se dešava od slučajnih prolaznika. Protrčao je poput metka preko prometnog pešaškog prelaza. Albanac je munjevito pretrčao prometnu raskrsnicu na Bulevaru Zorana Đinđića i samo nastavio dalje da beži.