Okršaj Vučića s djetetom na basketu tužna metafora Srbije

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u okviru turneje “Budućnost Srbije” posjetio Veliko Gradište gdje se, između ostalog, obratio mladim košarkašima kluba Požarevac, a sa jednim od dječaka je i demonstrirao svoju vještinu u ovom sportu. I još po nešto.

Vučić je obišao sportsku halu na Srebrnom jezeru i obećao da će država pomoći da se ona završi. Poželio je djeci da razvijaju sportski duh, da nauče da se takmiče, da žele uvijek da pobjeđuju, ali i da umiju da pruže ruku ako neko bude bolji od njih, piše noizz.rs.

Praktičan kakav jeste, u ovoj životnoj lekciji je riješio da na licu mjesta pređe s riječi na djela, a imao je i tu sreću da mu na crtu izađe mnogo slabiji protivnik – dijete.

Možda biste očekivali da će predsjednik Srbije pokazati bar malo ljudske dobroćudnosti i odigrati partiju basketa na način na koji bi to uradila bilo koja druga razumna odrasla osoba – malo driblaš, malo šarmiraš, malo digneš klinca do koša da poentira i svi vuci srećni, sve ovce na broju (#punintended). Ali ne i Vučić. On ne popušta nikad, naročito kad se suočava sa slabijim protivnikom, a naročito kad je u igri dijete.

Noizz.rs podsjeća se slučaja kada je Vučić zarad malo jeftinih poena usred epidemije gripa bez maske grlio mališana koji boluje od raka ili kako je za svoj politički arsenal instrumentalizovao i borbu za život malog Dušana Todorovića. Šta je onda jedna rampa za malog iz Požarevca, kog u životu ionako čeka mnogo takvih prepreka? Nek na vrijeme nauči da gubi i da pruži ruku “boljem”, nek na vrijeme sazna šta znači “banana država”.

“Bilo mi je divno da vidim vaša nasmijana lica i želju da se bavite sportom. Želim vam mnogo pobeda i osmjeha u životu”, poručio je Vučić.