Euromost: Fabrika u Bijelom Polju ispušta ogroman gust dim

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

NVO Euromost saopštio je da je u centru Bijelog Polja jutros zabilježen gust dim. Tvrde da ga je ispuštao „Šik Lim“, koji se nalazi u centru Bijelog Polja.

„Iako, se građani Zaimovića livada gradskog bjelopoljskog naselja, godinama žale da im je zdravlje ugroženo i narušeno od strane fabrike „Šik Lim“, u centru grada, na 100 metara od njihovih kuća, iako je ova tema posljednjih mjeseci aktuelna, jer u ovom naselju živi 2.500 gradjana i nalazi se Osnovna škola „Marko Miljanov“ koja broji 800 učenika, jutros je iz ove fabrike za preradu drveta, ponovo počeo da izlazi ogroman dim“, navodi se u saopštenju.

Kažu kako će građani zbog toga protestovati ispred opštine.

„NVO“Euromost“ će danas obavijestiti o čitavom slučaju i Evropsku komisiju, kao i delegaciju Evropske Unije u Podgorici, takodje medjunarodne organizacije i Ministarstvo poljoprivrede.

Pozivamo Ministra poljoprivrede Milutina Simovića da nam odgovori da li može neko da proizvodi pelet u centru nekog grada, gdje živi 2500 gradjana i da li ŠIK LIM ima dozvolu za proizvodnju peleta, ako nema zašto sve inspekcije ćute.

Pozivamo i predsjednika opštine Petra Smolovića, kao i administartorke Marine Petrić, da iskoriste svoju Zakonsku obavezu i u skladu sa svojom nadležnošću ponište cijeli postupak koji je na zahtjev investitora pokrenuo Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj, iako nije njihova nadležnost“, poručuju iz te NVO.