Vranjanac naručio krađu kokaina i pokrenuo rat kotorskih klanova

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Rat između škaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014. zbog Davora Trajkovića (31) iz Vranja, koji je ukrao kokain u Španiji, objavili su juče srpski mediji.

On je, kako se sumnja, organizovao i šverc više od tone kokaina, koji je nedavno zaplijenjen u Rumuniji. Trajković, prema dosadašnjim informacijama iz istrage, zajedno s odbjeglim vođom “škaljaraca” Igorom Dedovićem naručio je drogu vrijednu 300 miliona eura, ali su ostali bez vrijedne pošiljke.

Obračuni između crnogorskih klanova počeli su kad je u Valensiji nestalo više od 200 kilograma kokaina, čiju krađu, kako se sumnja, organizovao je upravo Davor Trajković.

Dotad jedinstveni “škaljarski klan” se podijelio, iz njega su se izdvojili “kavčani”, nakon čega je izbio rat u kojem je likvidirano više od 30 pripadnika obje grupe.

Kao glavni organizator krađe označen je Cetinjanin Goran Radoman, u čijem stanu u Valensiji je završilo 200 kilograma narkotika. Droga je nestala dok je Radoman boravio na Kubi, gdje je 2014. bio i hapšen zbog saobraćajnog prekršaja. Narkotici su tu ostali sve do Radomanovog povratka u Španiju, prenosi nedeljnik Ekspres.

Ubrzo je izbio rat u kojem je prvi glavom platio upravo Radoman. On je likvidiran 20. februara 2015. na Novom Beogradu. Napadači su ga sačekali u podzemnoj garaži, a kad je parkirao automobil i krenuo ka stanu u kojem je živio sa suprugom i troje djece, osuli su paljbu na njega. On je podlegao povredama na licu mjesta, a ubice još nisu identifikovane i za njima se traga.

(FOS Media)