DVOSTRUKO SAMOUBISTVO U KOTORU: “Mi smo se voljeli i zato zajedno IDEMO U SMRT”!

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA
Foto: CDM

Na današnji dan prije 80 godina dogodila se tragična ljubavna priča dvoje mladih ljudi iz Kotora, Petra i Stane Vlahović, koji su zbog roditeljskog neodobravanja da krunišu vezu brakom, zajedno izvršili samoubistvo.

Foto:Pravda.rs

Ovaj mladi bračni par je krenuo u život pod vrlo teškim okolnostima. Petar je bio sin bogatih roditelja, a Stana sirotica i vanbračno dijete. Zbog toga je Petrov otac bio protivnik njihovog braka, piše list Pravda na današnji dan prije 80 godina.

Međutim, Petar nije poslušao svog oca i vjenčao se sa Stanom. Tada ga je otac otjerao iz kuće i isključio ga iz testamenta.

Uslijedili su teški dani za ovo dvoje mladih ljudi. Kako Pravda prenosi, Petar je bio zaposlen, ali zarada nije bila dovoljna za život. Tada su Stana i Petar riješili da okončaju svoje živote.

Pored starog bunara u blizini njihove kuće ostavili su kapute i na njima pismo.

Kada su seljaci našli odjeću i pismo, odmah su obavijestili vlasti. Iz bunara su izvađeni leševi Petra i Stane vezani kanapom za kamen.

U pismu je pisalo: “Mi smo se voljeli i zato zajedno odlazimo u smrt. Za našu smrt nikoga ne krivimo. Naša tijela leže na dnu bunara. Petar i Stana.”