Osuđeni za ubistvo Bojovića i Vidakovića: Cvetanoviću 35, Koljenšiću i Delibašicu po 30 godina robije

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Specijalni sud u Beogradu proglasio je krivim Miloša Delibašića, Sašu Cvetanovića i Ratka Koljenšića za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013.

Kako saznaje Blic, Delibašić je osuđen ja jedinstvenu kaznu od 30 godina zbog organizovanja kriminalne grupe i tepko ubistvo Vidakovića, dok je Saša Cvetanović osuđen na 35 godina robije zbog likvidacije Nikole Bojovića.

Delibašić je osuđen na 10 godina zbog organizovanja kriminalne grupe i na 30 godina za teško ubistvo Miloša Vidakovića, međutim njemu je izrečena jedinstvena kazna od 30 godina robije.

Saša Cvetanović osuđen je na 35 godina zbog likvidacije Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Ratko Koljenšić, takođe, je osuđen na 30 godina robije.

Miloš Vojinović osuđen je na 17 godina i zbog ranijih krivičnih djela, Slaviša Novaković je osuđen na 35 godina zatvora, a Maletić na godinu robije.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu, kojom je Delibašić bio oslobođen svih optužbi, a ostali osuđeni na višedecenijske kazne zatvora, u decembru prošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Rođeni brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je 29. aprila 2013. u Beogradu, a Miloš Vidaković 2. jula u Budvi iste godine.

Protiv Šaranovića, optuženog da je zajedno s Delibašićem organizovao ovu grupu, postupak je obustavljen zbog smrti, jer je u februaru 2017. ubijen u Budvi ispred svoje kuće.