Đokić priznao trgovinu drogom, dobio dvije godine i četiri mjeseca

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA
Foto: Profimedia

Specijalna tužiteljka Mira Samardžić sklopila je sporazum o priznanju krivice sa Nikolom Đokićem koji je, prema optužnici, dio kriminalne organizacije koja se bavila međunarodnom trgovinom narkotika.

Prema Sporazumu, Đokić će robijati dvije godine i četiri mjeseca,  za članstvo u kriminalnoj organizaciji Tonina Pepaja i šverc narkotika na međunarodnom nivou, te za pripadništvo u kriminalnoj organizaciji Nikole Gjetja. Na spisku imena kriminalne grupe nalaze se i Marjan Marašević, Mladen Đukanović, Srđan Danilović, Tonino Pepaj, Marjan Marašević, Viktor Tiodorović, Ivan Vujović, Igor Kovačević, Toni Paljaj, M.N. i Đ.LJ.

spor

Kako se navodi u optužnom aktu, prvooptuženi Pepaj je početkom decembra 2016. godine u Crnoj Gori i Albaniji ogranizovao kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali ostali okrivljeni, sa ciljem vršenja teških krivičnih djela, prvenstveno nabavke i krijumčarenja marihuane iz Albanije u Crnu Goru radi dalje prodaje u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

“Ova kriminalna organizacija je najmanje osam puta krijumčarila drogu iz Albanije u Crnu Goru i dalje u BiH, Hrvatsku i Njemačku od čega je zaplijenjeno i to: 80 kg marihuane i 3,2 kg heroina, čime je optuženi M.M. izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije”, navodi se između ostalog u Sporazumu.