Danas ruše krstionicu kod Tivta

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko primorska nelegalno sagradila krajem prošle godine u tivatskom zalivu, na Ostrvu cvijeća, u zoni morskog dobra najavljeno je za danas. Na Facebook stranici Manastir Miholjska prevlaka, objavljeno je da je policija u ranim jutarnjim satima sa kopna i sa mora opkolila ostrvo na kojem se nalazi krstionica. Okupilo se i nekoliko desetina građana.

“Najavljeno u devet, a došli su prevarno u 4.35 sati sa ugašenim svjetlima sa mora pokušavši tajno i nečujno da opkole Krstioncu u kojoj se mnoštvo naroda molilo i učestvovalo u službi Božijoj”, navodi se na stranici Manastira.

Šveštenik je pozvao policajce da se povuku, da pođu kućama i zagrle svoju djecu, kako bi, kako je dodao, bili ponosni na očeve “koji nisu napravili bezumlje i poslušali naređenje da ruše svetinju”.

Podsjetimo, ranije je Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo MCP da ukloni ovaj objekat, ali oni to nisu uradili u ostavljenom roku. U skladu sa zakonom, Ministarstvo je po oglasu angažovalo “treće lice” da to učini.

Inspektori Morskog dobra su još u decembru prošle godine obavijestili Ministarstvo da su obilazeći teren zatekli ekipe koje grade krstionicu i pontu na Ostrvu cvijeća. Iako je gradnja zabranjena, graditelji koje je angažovala MCP nijesu se obazirali i dovršili su početi posao.