Kačar je sjedio u kafiću, izvadio pištolj i ispalio metak na policajca: Sudija mu je sad smanjio kaznu

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Novom Pazaru i smanjio kaznu Dženanu Kačaru (36) sa 11 godina i šest meseci na sedam godina i osam meseci zatvora zbog toga što je septembra 2017. godine pokušao da ubije policajca na dužnosti Dragana Čekanovića,saznaje radio Sto plus.

U pravosnažnoj presudi, koju je donela sudija Olivera Bojović, navodi se da su delimično usvojene žalbe branilaca okrivljenog i to u delu o visini kazne, dok je Kačar proglašen krivim za izvršenje krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja.

U obrazloženju zbog čega je kazna smanjena sudija je navela da je teško ubistvo ostalo u pokušaju, kao i da ustrelnom ranom trbuha kod Čekanovića nije oštećen važan deo tela ili organ, niti mu je prouzrokovana trajna nesposobnost za rad ili mu je teško narušeno zdravlje.

– Apelacioni sud je, uvažavajući žalbe branilaca okrivljenog, preinačio prvostepenu presudu tako što je za teško ubistvo u pokušaju utvrdio kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, a za delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja zadržao kao pravilnu kaznu zatvora od dve godine i osudio ga na jedinstvenu kaznu od sedam godina i osam meseci zatvora – navodi se u presudi.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Kačar je osuđen jer je uveče, 7. septembra 2017. godine, dok je sedeo u bašti jednog kafića u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru, pucao iz pištolja i pogodio u stomak Čekanovića koji je sa kolegom bio u patroli.

On je nakon toga pištolj sakrio, a policiji je ispričao da je neko pucao u njega, ali da je slučajno pogođen policajac. Međutim, pregledom snimaka sa video nadzora utvrđeno je da je Kačar pucao u policajca.

Motiv zbog kojeg je pucao u policajca ostao je nepoznat, a napadač je tokom istrage i suđenja govorio da Čekanovića ne poznaje, da nije hteo da puca u njega i da se kaje zbog svega.

Policajac se od zadobijenih povreda oporavljao nekoliko nedelja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

(Telegraf.rs/Radio Sto plus)