U aprilu presuda Baošiću: „Žao mi je, nisam pucao u Kosaća dok je bio na podu“

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Pred vijećem sudije Vesne Moštrokol završen je dokazni postupak za ubistvo Novljanina Jovana Kosaća. Izricanje presude zakazano je za 12. april u 8 sati.

I jedna i druga strana ostala je pri ranije datim završnim riječima. Viša državna tužiteljka (VDT) Lepa Medenica je ocijenila da je činjenično stanje ostalo neizmijenjeno kako u odnosu na prvookrivljenog Dragoja Baošića tako i u odnosu na Dragana Bigovića. Zastupnik oštećene porodice advokat Velibor Marković smatra da je u prvostepenom postupku pogrešno izveden zaključak da se radi o prekoračenju nužne odbrane, dok je odbrana ostala pri tome da se traži blaža kazna za Baošića i oslobađajuća za Bigovića.“Dragan Bigović je pao preko svog brata da ga zaštiti od udaraca oštećenog, a njegov napad nije izazvan ničim od strane braće Bigović“, rekao je advokat Srđan Lješković.

Okrivljeni Baošić je ponovio da mu je žao zbog ovog događaja.

„U svemu se pridružujem riječima svojih branioca. Žao mi je zbog ovoga što se desilo, želio bih samo da dodam da ja nisam pucao u pravcu Kosaća dok se on nalazio na podu. Na video snimku se vidi kako držim pištolj u desnoj ruci“, naveo je Baošić koji je prvostepenom presudom osuđen na  10 godina i 10 mjeseci zatvora, ali je Apelacioni sud u decembru 2017. godine ukinuo ovu presudu.

jovan

Bigoviću je sudsko vijeće izreklo kaznu od 10 mjeseci zbog pomaganja Baošiću.

Kako se navodi u optužnici, po ulasku u diskoteku, a nakon fizičkog kontakta između Kosaća i Milana Bigovića, koji se nalazio u društvu Baošića, okrivljeni Baošić je prišao Kosaću i u njegovom pravcu iz pištolja, ispalio više metaka koji su ga pogodili. U tom trenutku, Kosać se nalazio u stojećem položaju. Nakon što je pao na pod, prema navodima optužnice, Baošić je nastavio da puca, pogodivši ga u grudi i stomak, da bi nakon toga pobjegao.