NEMA KRAJA NJEGOVIM MUKAMA: Uhapšen Ognjen Vranješ!

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA
Foto: Srbijadanas.com

Štoper Anderlehta Ognjen Vranješ je u ponedeljak uhapšen na aerodromu u Šarloi, budući da nije imao važeću dozvolu boravka. Kao izbeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru u Stenokerzelu.

Vranješ je prošlog četvrtka putovao u Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima. Međutim, na povratku u Šarloa, doživeo je neprijatno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno kako mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalca u državi i zabranili mu ulazak na teritoriju Belgije.

– Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlehta, ali nije mogla da pruži nijedan dokaz za to – napisao je odgovorni službenik u zapisnik.

Ognen i JK
Ognen i JKfoto: EPA/ Panagiotis Moschandreou, Marina Lopičić

Pošto BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao da ima uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Takvu dozvolu boravka na temelju ugovora o radu s Anderlehtom on bi trebalo da poseduje, ali je prošlog meseca ona obustavljena.

Policija u Šarloi je potpisala izjavu kako će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banjaluku prebačen je u Stenokerzel, blizu aerodroma. Tamo je proveo noć u zatvorenom centru.

Već ujutru policija je dobila potrebne papire za puštanje Vranješa pa su mu omogućili pristup teritoriji Belgije.