Dječak plavih očiju ostavljen u kartonskoj kutiji: 64 godine kasnije saznao je tešku istinu zbog koje su ga roditelji napustili

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Robert Vilson Sr i Robert Vilson Jr vidjeli su da se nešto kreće unutar obližnje telefonske govornice i odlučili su da provjere o čemu se radi. Tamo je bio dvomjesečni dječak, odbačen u kutiji s pokrivačem i bocom mlijeka. Mediji su dijete nazvali ‘dječak plavih očiju’, a beba je ubrzo postala glavna vijest jer niko nije mogao da shvati odakle je došao. Ali sada, 64 godine kasnije, tajna je konačno riješena.

Nakon što su ga usvojili Stenli i Vivijan Denis, dali su mu ime Stiv, a odrastao je sa svojom novom porodicom u Arizoni. Stiv je oduvijek znao da je usvojen, ali nikada ga nije zanimala istina o njegovim biološkim roditeljima – sve dok njegova djeca nisu postala tinejdžeri i podstakla ga da pronađe odgovore.

„Uvijek su bili zaista znatiželjni. Tata, odakle dolaziš? Koje je tvoje nasljeđe?“, govori Stiv.

Odlučio je da uradi DNK test preko Ancestry.com. Tri mjeseca kasnije, dobio je svoje rezultate – i pronašao prvo rođaka koji je rekao da zna ko je njegova majka. Nakon što je to otkrio, ubrzo je shvatio da ima i polusestru, koja mu je rekla da mu je majka živa i da živi u Baltimoru. Njegova majka je imala samo 18 godina kad je rodila Stiva. Njegov otac joj je rekao da će se vjenčati samo ako se riješi djeteta. Složila se, pa je uzeo dijete i stavio ga u telefonsku govornicu. Ali umjesto vjenčanja, čovjek je nestao. Majka se konačno preselila, udala za drugog i rodila dvije kćeri, prenosi espreso.rs.