Rahman Husović neće savez sa DPS-om

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Bošnjačka stranka (BS) bi trebalo na sjednici opšinskog odbora u Rožajama da izabere predstavnike koji će pregovarati o formiranju koalicije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ali prema saznanjima “Vijesti” jedan dio članova, uključujući i predsjednika odbora Rahmana Husovića ne podržava predlog da se vlast u toj opštini podijeli sa DPS-om.

Bošnjačka stranka je u Rožajama osvojila apsolutnu vlast na izborima u maju, a njeno predsjedništvo je uputilo poziv na razgovore partnerima na državnom nivou, uprkos apelima šefa rožajskog odbora da ih ne treba zvati DPS u lokalnu vlast. Predsjedništvo je poziv uputilo još 27. juna, a BS je u međuvremenu za gradonačelnika ponovo izabrala Ejupa Nurkovića, a za predsjednika SO Almira Avdića. Odbornici DPS-a podržali su ih u lokalnom parlamentu.

Prema saznanjima “Vijesti”, Rahman Husović i dio njemu bliskih članova odlažu zakazivanje sjednice odbora na kojoj bi se imenovao tim koji će pregovarati sa DPS-om i Socijaldemokratama (SD) jer ne žele da sklapaju savez u opštini gdje imaju apsolutnu vlast. Sagovornik “Vijesti” iz BS-a tvrdi da u tom odboru očekuju da Husović uskoro zakaže sjednicu i da se izabere pregovarački tim kako se ne bi pogazio poziv predsjedništva. Za sjutra je zakazana sjednica SO Rožaje, na kojoj će se formirati savjeti i radna tijela lokalnog parlamenta i raspravljati o kadrovskim rješenjima za opštinske sekretarijate. Iz rožajskog DPS-a su upozorili da ne žele po svaku cijenu da prave savez sa BS-om “iako smatraju da je koalicija dobar izbor”.

“Neozbiljno je od strane BS-a što već nezvanično planira pojedina kadrovska rješenja prije nego se i počelo pregovarati o koaliciji. Ipak, oni su nama uputili poziv”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz rožajskog DPS-a.