Policija sa jedrilice spasila sedam Rusa

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Policija je juče spasila sedam Rusa sa jedrilice u akvatoriju Budve.

Naime, juče u popodnevnim časovima policijski službenici su izveli akciju traganja i spašavanja službenim plovilom i sa jedrilice “Nana” izvršili spasavanje sedam ruskih državljana.

Kako je sopšteno iz Uprave policije, službenici RCG policije “Jug” su prethodno primili poziv od Uprave pomorske sigurnosti u kojem je policijskim službenicima saopšteno da se na uzburkanom moru, na udaljenosti na oko četiri nautičke milje jugozapadno od ostrva Sv. Nikola, nalazi jedrilica kojoj je motor pokvaren.

“Policijski službenici Jedinice granične policije Budva su po pozivu odmah isplovili službenim plovilom i na navedenoj poziciji pronašli plovilo odnosno jedrilicu “Nana”. Sa jedrilice su uspješno prekrcali sedam lica – državljana Ruske Federacije na službeno plovilo. Ustanovljeno je da su ova lica u dobrom zdravstvenom stanju i da im nije potrebna medicinska pomoć. Takođe je utvrđen identitet vlasnika plovila koji je ruski državljanin a o čemu je obaviješten inspektor za sigurnost pomorske plovidbe Lučke kapetanije Bar”, saopšteno je iz Uprave policije.