Incident na tivatskom parkingu, na dva automobila pala rampa

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Na parkingu u Arsenalskoj ulici kod Ljetnje pozornice u Tivtu danas su oštećena dva automobila nakon što je pala rampa na njih.

Iz neutvrđenih razloga, rampa kod naplatnog mjesta udarila je prvo u krov automobila leskovačkih registarskih oznaka koji je ulazio na parking, a odmah nakon toga pala je i na terenac kotorskih tablica.

Vlasnica drugog oštećenog vozila nakon incidenta ostala bez teksta.

„Bila je inače velika gužva na parkingu. Nijesam mogla povjerovati sopstvenim očima kad sam vidjela da rampa pada na krov auta ispred mene, a odmah nakon toga rampa je udarila i moje vozilo. Pozvala sam odmah policiju koji su mi rekli da je gužva i ne mogu doći. Kad su radnici podigli rampu, tražila sam i direktora Parking servisa Slavišu Ognjanovića koji je prvo rekao da ne može doći i da je velika gužva. Na moje pitanje ko će podmiriti štetu nastalu na vozilu, kasnije mi je u telefonskom razgovoru rekao na moje čuđenje da on sa tim nema ništa“, kaže vlasnica vozila M.R za Radio Tivat.

Foto: Radio Tivat

Ona ističe da godinama parkira svoj automobil na tom tom parkingu, gdje plaća parkiranje po osam eura.

Ona je istakla i da sumnja da je došlo do kvara na električnim instalacijama naplatne rampe, dodajući da joj se zbog incidenta niko nije ni izvinio.

Parking reaguje: Materijalne štete nije bilo 

Iz Parking servisa kazali su Radiju Tivat da su upoznati sa incidentom i da je pozvana policija da napravi uviđaj.

“Pošto je konstatovano da nije bilo materijalne štete na vozilima, kao i da nije bilo povrijeđenih u datoj situaciji, zapisnik nije sačinjen. Naplatna rampa na parkiralištu u Arsenalskoj ulici instalirana je od strane „Leotar,, d.o.o. Bar i predstavlja najsavremeniju opremu u ovom domenu, a instalirana je prije šest mjeseci. Magnetne petlje, koje obezbjeđuju nesmetan rad, montirane su prije dva mjeseca, takođe od strane navedene firme. Magnetne petlje rade po principu da, kada vozilo prođe iscrtanu odnosno usječenu liniju na asfaltu, šalju signal da se letva rampe spusti. Sljedeći put se letva može podići jedino kada se pritisne dugme na ulaznom štampaču, pod uslovom da je ulazak odobren.