Beograđanke opljačkale kuću u Tivtu, uzele nakit i oko 3.000 eura

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Tridesetsedmogodišnje Beograđanke Hana Bajević i Huanita Todorović uhapšene su u akciji tivatske policiije, čiji su im inspektori ušli u trag, nakon velike pljačke jedne od kuća u naselju Gradiošnica.

Djevojke su, saznaju “Vijesti”, uspjele da obiju vrata i uđu u kuću, iz koje su uzele oko 3.000 eura gotovine i veću količinu zlatnog nakita.

One su, tvrdi izvor “Vijesti” blizak istrazi, prije nekoliko dana stigle na ljetovanje u Tivat, a svojim poznanstvima uspjele su da saznaju za kuću u tivatskom naselju, koju su odlučili da opljačkaju. Nakon što je prijavljeno obijanje, inspektori su pronašli Beograđanke i uhapsili ih, dok su, prema saznanjima “Vijesti” planirale da napuste grad.

Inspektori ispituju i na koji način su Beograđanke saznale da upravo u ovoj kući ima novca i zlatnog nakita.

Osnovni državni tužilac u Kotoru im je odredio zadržavanje do 72 časa, a na teret im je stavljeno krivično djelo teška krađa. Policija ih je juče uz krivičnu prijavu privela sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

On je potvrdio „Vijestima“ da je u prisustvu branioca saslušao okrivljene i da je prihvatio predlog tužioca i odredio im pritvor do 30 dana. Beoograđanke su juče upućene u spuški istražni zatvor.