Šrafcigerom izboli starca 35 puta, još se ne zna identitet počinilaca

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Hazim Gaši tri mjeseca pokušava saznati ko su razbojnici koji su svirepo izboli i opljačkali njegovog 86-godišnjeg oca Ćazima koji je umro pet dana kasnije, 10. maja, u krugu članova porodice, piše avaz.ba

Nesretni starac je 5. maja oko 21 sat svirepo izboden šrafcigerom 35 puta po čitavom tijelu u kući u sarajevskoj ulici Hum brdo, a potom je opljačkan. U kući je tada bio i moler.

Hazim kaže da je iz kuće odneseno nešto malo novca, zlata i dokumenta, a tokom pljačke napadači su sve uništili. Sudeći prema informacijama koje je dobio iz dosadašnje istrage, kobne noći bila su trojica napadača.

Dvojica su ušla u kuću, dok je treći čuvao stražu. Hazim je Avazu otkrio da je njegov otac napadnut sleđa, dok su moleru nabili ruksak na glavu i ukrali mu novčanik. Kasnije je saznao da je i on uboden u leđa.

“Poznanik koji mi je preporučio tog mladića, molera, pozvao me je tu noć oko ponoći i rekao da se obojica nalaze na KUM-u i da su napadnuti. Otac je bio u teškom stanju. Izboden po tijelu, pretučen, s uganutim zglobom… Cijelu noć smo bili na uviđaju s policijom, dok je KCUS htio istu noć da mog oca otpusti. Ne znam ni sam kako sam ih uspio uvjeriti da ga zadrže“ – rekao je Hazim.

Nastavio je da je novi šok za njega uslijedio kada su mu oca smjestili na Kliniku za bolesti uha, grla i nosa.

“To mi je bilo van pameti. Niko ga nije htio primiti, nijedna klinika. I nakon dva dana otpuštaju ga iz KCUS-a iako je i dalje bio u teškom stanju i meni nije preostalo ništa drugo nego odvesti ga mojoj kući, gdje je ubrzo i umro“ – priča Hazim.

On je najavio da će uskoro angažovati i advokata jer neće, kako je kazao, dozvoliti da smrt njegovog oca ostane neriješen slučaj.

Radi se na slučaju

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo kratko je potvrđeno da se na ovom predmetu radi. Više informacija o ovom slučaju Avaz nije mogao da dobije.

Avaz