Kotor: Sutkinju fizički napala djevojka optuženog, nadležni da reaguju

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Sutkinja kotorskog Suda za prekršaje, Jelena Stanišić, juče je za vrijeme obavljanja dužnosti, napadnuta verbalno i fizički od strane djevojke muškarca protiv kojeg je ona vodila sudski postupak.

Tim povodom oglasio se budvanski sud za prekršaje, čije je odjeljenje u Kotoru.

„Povodom događaja koji se dogodio u prostorijama Suda za prekršaje u Budvi – odjeljenja u Kotoru dana 14.08.2018. godine, u kome je od strane nepozvanog lica, najprije verbalno, a zatim i fizički napadnuta sudija Jelena Stanišić, koja je tom prilikom zadobila i tjelesne povrede, u ime suda za Prekršaje u Budvi izražavam najoštriju osudu i pozivam nadležne državne organe da se protiv učinioca ovog gnusnog čina hitno sprovede postupak i da se po okončanju istog donese odluka, adekvatna težini nastalih posljedica“, navedi se u saopštenju koje potpisuje zamjenik predsjednice suda i lice ovlašćeno za odnose sa javnošću, Marko Đukanović.

Takođe, pozivaju i nadležne organe da preduzmu neophodne radnje i mjere u cilju uspostavljanja prostornog ambijenta u kome će sudije za prekršaje imati osnovne uslove da sudijsku funkciju obavljaju u štićenom prostoru.

„Lišeni mogućnosti nastanka ovakvih slučajeva, koji nažalost nijesu usamljeni primjer napada na integritet i dostojanstvo sudija sudova za prekršaje, obzirom da su isti nebrojeno puta, na radnom mjestu izloženi prijetnjama, omalovažavanjima i uvredama najgore vrste“, navedeno je u saopštenju.