Maloljetnik (17) silovao dječaka (13) u Pančevu: Presreo ga, odvukao sa staze i iživljavao se nad njim

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Kako se navodi, nesrećni dječak je u nedjelju najprije rekao roditeljima da ga je presreo četiri godine stariji poznanik i da ga je seksualno napastvovao, nakon čega je u pratnji oca i majke otišao u policiju i prijavio mladića.

„Trinaestogodišnjak je ispričao da ga je u 10:30, dok je išao na seosko kupalište na putu presreo stariji poznanik. Rekao je da ga je on na silu odvukao sa staze na kojoj se nalazio i počeo sa svojim iživljavanjem“, kaže izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, sedamnaestogodišnjak je dječaka oborio na zemlju.

„Jednom rukom mu je skinuo šorc, a drugom ga je držao za obje ruke da bi ga spriječio da mu pruži otpor, a onda ga je silovao. Dječak je sve to ispričao na saslušanju pred radnicima Centra za socijalni rad, koji uvijek prisustvuju u ovakvim situacijama. Inače, dječak je rekao da ovo nije prvi put da ga poznanik seksualno zlostavlja, da se to dešavalo u posljednje dvije godine, ali on nije smio da ga prijavi, jer ga se plašio pošto mu je prijetio da ne smije nikome da kaže šta se dešava“, objašnjava sagovornik, piše Alo.rs.

Nadležni tužilac je posle iskaza dječaka naložio da on bude prebačen na Institut za majku i dijete, gdje će mu se obaviti neophodni ljekarski pregledi.

„Ljekari su tokom pregleda utvrdili da dijete ima povrede analnog otvora, a uzeti su i brisevi kojima će biti utvrđeno da li ima prisustva spermatozoida“, dodaje izvor.

Nakon što je dječak ispitan, policija je pronašla i privela osumnjičenog tinejdžera.

„On je takođe saslušan uz prisustvo oca, advokata i radnika Centra za socijalni rad, a na saslušanju je priznao krivicu u potpunosti. Od njega je kao i od žrtve oduzeta obuća i obuća kako bi se izvršila neophodna vještačenja. Neočekivano, tužilac je nakon njegovog iskaza odlučio da ga pusti da se brani sa slobode, a da mu se krivična prijava dostavi u redovnom postupku. Inače, ovaj mladić od ranije je poznat policiji po razbojništvima“, kaže sagovornik.