U Španiji uhapšen Radovan Jelušić, nikšićki Pink Panter

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Navodni član kriminalne grupe Pink Panter, Radovan Jelušić (48) iz Nikšića, uhapšen je jutros u Španiji po potjernici  Nacionalnog biroa Interpola NCB , potvrdio je CdM-u pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

Jelušić je odavno poznat crnogorskoj policiji i pravosuđu. On je hapšen i u Rimu 2010. godine, a dvije godine kasnije izručen Crnoj Gori. Tadašnje hapšenje Jelušića pozdravio je i izvršni direktor Interpola Žan Mišel Lubuten saopštavajući stav stav da je “pao” mozak ozloglašene bande.

Krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Predrag Tabaš u Višem sudu u Podgorici osudilo je 2015. godine na šest godina i osam mjeseci zatvora Jelušića zbog pljačke zlatare u Tokiju, odakle je zajedno sa Podgoričaninom Rifatom Hadžiahmetovićem 14. juna 2007, ukrao nakit vrijedan 1,7 miliona eura, kao i zbog falsifikovanja pasoša.

Sudija Tabaš je donio je rješenje kojim je prihvatio jemstvo vrijedno 101.000 eura, da se ukine pritvor Jelušiću, nakon čega je Nikšićanin u avgustu 2015. napustio zatvor u ZIKS-u.

Prethodnom presudom okrivljeni Jelušić je bio osuđen na sedam godina i dva mjeseca zatvora, ali je nakon žalbe, presudu ukinuo Apelacioni  sud.