Tuča dvije porodice u Kolašinu: Letvom izudarala komšiju

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Prošlog petka u Kolašinu su se najprije posvađale, a potom i potukle dvije porodice zbog glasne muzike. Jedna porodica je vlasnik lokala, a druga vlasnik stana koji se nalaze u istoj zgradi. U tuči je bilo povrijeđenih.

Snimak tuče objavljen je na Facebook stranici Podgorički vremeplov, da bi ga zatim YouTube ubrzo uklonio zbog scena nasilja.

Iz policije je saopšteno da je dežurnoj službi OB Kolašin, 24. februara oko 2.40 časova, D.I. (36) iz Kolašina prijavila da je nju i njenog brata D.I. (35), ispred ugostiteljskog objekta “SFRJ“ u ulici IV Proleterska, fizički napala porodica D.

“Odmah po prijem prijave službenici OB Kolašin su izašli na lice mjesta, gdje su u ovom ugostiteljskom objektu zatekli D.I. koja je vlasnica ovog lokala, njenog brata D.I, dok su sa njim u društvu bili A.V. (34), B.Z. (34) i V.B. (34). Oni su policajcima odluka da su ih fizički napala i izudarala braća F.D.(27) i S.D. (29), njihov otac P.D. (57) i majka F.B. (53)”, navode u UP.

Policijski službenici su ispred ugostiteljskog objekta “SFRJ”, nedaleko od ulaza pronašli jedan kuhinjski nož i jednu drvenu letvu dužine od oko 70 cm, dok su na pločniku bili vidljivi tragovi krvi.

“S obzirom da su lica zatečena u ugostiteljskom objektu imala vidne povrede, upućeni su u Medicinski centar u Kolašinu radi ukazivanja ljekarske pomoći”, ističu u UP.

Policija sumnjiči F.D. da je došao oko 02.30 u ovaj ugostiteljski objekat, u kojem se proslavljalo rođenje djeteta, kako bi ih upozorili na glasnu muziku. Nakon kraće prepirke D.I. (35) je odgurnuo F.D. sa ulaza lokala, a zatim ga udario šakom.

Nakon toga je D.I. (36) prišla F.D, da bi ga potom brat i sestra tukli. Od udaraca F.D. je pao na pločnik. Nakon toga D.I. nastavlja da ga tuče.

V.B, B.Z. i A.V. su se nalazi sa I.D. i I.D. u vrijeme trajanja tuče.

Ubrzo iz stana izlazi porodica F.D. kaki bi ga odbranila i tu dolazi do međusobne tuče.

“Nakon par minuta iz stana su izašli S.D, P.D. i F.B. sa namjerom da odbrane F.D. i tu dolazi do međusobne tuče između  navedenih lica sa jedne strane i porodice D. sa druge strane, i tada F.B. uzima letvu kojom udara D.I. (36)”, saopšteno je iz UP.

Dolaskom policijske patrole na lice mjesta porodica D. nije zatečena ispred ugostiteljskog objekta, kao ni na adresi stanovanja.

“Nakon ukazane ljekarske pomoći D.I. (36) i D.I. (35), od njih su od dežurnog stariješine uzete izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina na okolnosti narušavanja javnog reda i mira, dok su ostala tri lica koja su se nalazila sa njima u društvu pristupila u prostorije OB Kolašin u 10 časova narednog dana radi davanja izjava”, ističu u UP.

U prostorije OB Kolašin je sledeće jutro oko devet časova došla porodica D. kako bi dala izjavu.

“F.D. je imao vidne povrede u predjelu glave i tijela koje su nastale tokom navedene tuče”, navode u UP.