Slavni fudbaleri zavičaj nose u srcu

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Svetski popularni fudbaleri, reprezentativci Srbije, Nemanja Matić u Mančester junajtedu i Matija Nastasić u Šalkeu, pokazuju da im slava nije pomutila razum. Naprotiv, nijednog trenutka nisu zaboravili svoj zavičaj – Ub i Valjevo. Dvojica fudbalskih asova uz to iskazuju i nesebičnu humanost – Nastasić je 100.000 evra poklonio za renoviranje dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Valjevu, a Matić ulaže u gradnju savremenih sportskih objekata u Ubu.

Dečje odeljenje valjevske bolnice, izgrađeno pre više od četiri decenije, bilo je potpuno ruinirano i zapušteno. Od kada je otvoreno, nijednom nije temeljnije obnovljeno. Zahvaljujući donaciji Matije Nastasića od 100.000 evra, kompletno je renovirana Pedijatrija, na kojoj se godišnje leči više od 1.000 najmlađih pacijenata iz Kolubarskog okruga.

– Kada smo mu poslali fotografije zapuštenog dečjeg odeljenja, Matija je odmah prihvatio predlog da pomogne u njegovoj obnovi – rekli su Tanja i Marko Nastasić, roditelji poznatog fudbalera. – Prezadovoljan je što mališani sada imaju sve potrebne uslove za lečenje i oporavak. Matija smatra da je novac uložen u pravo mesto i na odgovarajući način.

ZA IZUZETNO human gest, Matija Nastasić biće 20. marta, na Dan grada, proglašen za počasnog građanina Valjeva. To je jednoglasno odlučeno nedavno na sednici Skupštine grada.

– Potezi Matije Nastasića i Nemanje Matića su gestovi mladih vrhunskih sportista, koji su još kvalitetniji ljudi, jer savršeno razumeju realan život – kaže poznati i veoma uspešni srpski rukometni trener Slobodan Jokanović, iz Valjeva, takođe dobitnik nagrade Grada. – Njih dvojica mnogima, a posebno mladima, mogu da služe kao primer. Imaju veoma izražen osećaj prema sredinama iz kojih su ponikli, i apsolutno zaslužuju visoka priznanja koje će im Valjevo, odnosno Ub, dodeliti.