Osveta zbog prevare: Beograđani oteli Kotoranina

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

U Beogradu su prošle nedjelje uhapšeni Ognjen P. (33) i njegovi prijatelji Uroš P. (33) i Miloš I. (22) zbog sumnje da su oteli Kotoranina J. M. (57) ispred hotela “Hiljadu ruža”, saznaje Blic.

Navodno, zločin izazvan ljubomorom mladića dogodio se 22. februara, a policija je trojku privela sjutradan.

Prema nezvaničnim informacijama, strast je, po svemu sudeći, pomutila razum Ognjenu P., koji je sa djevojkom I. Đ. (28) izvjesno vrijeme bio u ljubavnoj vezi. Kada je saznao da ga je djevojka varala sa vremešnim gospodinom J. M. (57), mladiću je “pao mrak na oči”.

On je ubrzo organizovao dvojicu svojih prijatelja i saopštio im svoje osvetničke namjere. Djevojku je, pod prijetnjom batinama, natjerao da se javi Kotoraninu J. M. i zakaže sa njim sastanak na njihovom starom mjestu-u hotelu „Hiljadu ruža“ pod Avalom.

J.M. nije sumnjao šta mu se sprema kada se svojim automobilom zaustavio ispred hotela, među Beograđanima i posjetiocima srpske prijestonice inače dobro poznatog kao utočište onih koji kriju svoje ljubavne veze.

On je prišao djevojci i pozdravio se sa njom, nakon čega se pred njim pojavio Ognjen P. sa prijateljima. Oni su najprije pretukli J. M., a zatim ga spakovali u gepek Ognjenovog automobila.

Iz podnožja Avale odvezli su se u naselje Braća Jerković. Tamo su mladići nastavili da tuku i maltretiraju Kotoranina.

U za sada nepoznatom spletu okolnosti, J. M. je uspio da se otrgne od otmičara, nakon čega se potrčao niz ulicu dozivajući pomoć.

Tada je zaustavio nepoznatog čovjeka koji je pozvao policiju i prijavio krivično djelo. Trojica otmičara sjutradan su identifikovana i privedena nakon čega im je određeno zadržavanje uz krivičnu prijavu za otmicu.

Ognjen P., Uroš P. i Miloš I. saslušani su i u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, koje je otvorilo istragu i predložilo jednomjesečni pritvor.