Da li ste zavisni od ljubavi?

PODIJELI AKO TI SE SVIĐA

Kada ste u vezi, stalno se preispitujete da li je vaš partner srećan, šta misli i kako se osjeća. Svoje potrebe ostavljate po strani. Sve manje imate vremena ili, da budemo precizniji, volje da se viđate sa prijateljima i rođacima, kako biste što više bili sa dečkom/djevojkom.

Ako se prepoznajete u ovome, vrlo je vjerovatno da ste zavisni od ljubavi, što znači da vam nije važan kvalitet veze, nego samo činjenica da ste sa nekim.

Tako bar tvrdi lajf kouč Mišel Zeli, koja je izlistala još neke simptome ove zavisnosti.

Mijenjate mišljenje

Nastojite da se u svakom trenutku uklopite u predstave o životu koje vam partner servira, zaboravljajući da ste ličnost sama po sebi i da mislite i želite drugačije.

Sumnjate u sebe

Konstantno sumnjate u to da li zaslužujete pažnju i nježnost, vjerujući da zapravo nijeste vrijedni partnerove ljubavi. Njega veličate, sebe ponižavate.

 Tolerišete loše ponašanje

Partner vam se, recimo, ne javlja danima, nedjeljama, a onda se samo pojavi u vašem životu i vi ga ni ne pitate zašto ga nije bilo.

Ignorišete savjete prijatelja

Svaki put kada prijatelji pokušaju da vam kažu da neka osoba nije za vas, vi se ljutite, prestajete sa njima da se družite, jer ne želite da slušate optužbe na račun partnera.